[]

Tarla Alıp Domates Yetiştirmek

Merhabalar,

İzmir'de yaşıyorum. Menderes, Kemalpaşa veya Bayındır taraflarından 2 dönüm bir tarla alıp domates yetiştirmek istiyorum.

Bu tarlayı alırken nelere dikkat etmem lazım? Bir de nereye baksam ya şeftali, ya kiraz ya zeytin ağaçları var. Domates için boş tarla bulamıyorum resmen.

Bu konuda fikri olan yazabilir mi?

 
Neden domates?


  • yarey  (02.08.18 22:20:33) 
Domates neden yetiştirsin Egeli çiftçi? Daha kıymetli mahsüller varken gerek yok. Ondan bulamamış olman mümkün.


  • bos gezenin bos ustasi  (02.08.18 22:24:23) 
Bölgede domates yetişiyor mu? (illaki yetişir de verimli mi?)

Yani atıyorum Çanakkale'de 2 dönüm tarlada 2 ton domates oluyorsa belki sizin baktığınız topraklarda 1,5 ton olacak. Bu da kg başına maliyetinizi arttırmak demek.

Ben de sorayım, neden illa domates? Bölgeye uygun bir tarım yapmanız daha mantıklı olur, yoksa mahsulü satmakta da zorlanırsınız.
  • John Bloor  (03.08.18 09:49:44) 
domatesi örtü altı yetiştirmeniz gerekir. bunun bazı esasları var. organik yapmak çok zor. yan tarlada ilaçlama yapacaklar sizin organik protokolünüzü bozacak filan.
bununla ilgili yayınlar var amatörlere yönelik.okuyup bilgi sahibi olursanız daha doğru bir karar verebilirsiniz.
kendi tüketiminiz için yapmayacağınızı anladık 2 dönümden. doğru mu?
  • o kadar da degil aga  (03.08.18 09:58:26) 
araya ekim yapabilirsiniz hocam. anladığım kadarıyla zaten amatör olarak uğraşmak istiyorsunuz. Fazla taşlık olmamasına dikkat edin tarlanın. toprak renginden özelliklerini belli eder. Fazla beyaz görünümlü olanlar, fazla killi vb gibi.
sulama imkanlarına dikkat edin, en önemlisi bu. elektrikte yakın olursa çok daha iyi olur.
Aldıktan sonra toprak analizi yaptırın ona göre gübrelemesini yapın.
  • chaoslord  (03.08.18 10:36:03 ~ 10:38:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.