[]

ozel hastaneden odenilen ucreti geri alma

merhaba,
hasta acilden girdi, ambulansla ayni hastanenin baska bir subesine sevk edildi orda aninda anjiyo yapildi ve stend takildi. Fatura biraz yuksek. Hasta bagkurlu ve acilden giris. biz acil taburcu olalim diye faturayi odedik tabi. Simdi bir sekilde odedigimiz parayi geri alabilme sansimiz var mi?
tesekkurler.


 
Ödemeden önce acilden girdiğiniz için itiraz edip pazarlık yapabilirdiniz. Acilden girdiğiniz için ödemeyebilir ya da bir kısmını ödeyebilirdiniz. Hastane ile yeniden görüşün derim.


  • luin 41  (02.08.18 16:39:59) 
başımdan geçen bir olayı kısaca anlatayım üstad. özel bir hastanede muayene oldum. saha önce defalarca gittiğim bir hastane ama bu sefer çıkan fatura bildiğin kol gibiydi. hiç itiraz etmeden tüm faturayı ödedim. fiş fatura ne var ne yoksa hepsini bir güzel toparladım. eve geldim ve internetten sgk bunların ne kadarını karşılıyor, o ücretlere özel hastanelerin ne kadar daha ek ücret talep etme hakkı var hepsini araştırdım, buldum ve hastaneye çok güzel bir e-posta attım. hemen beni aradılar ve ücretin tamamını geri iade ettiler. hatta o kadar beceriksizler ki bana fazla para iade ettiler. yanlış hesaplamışlar. dedim ben bu parayı istemiyorum. yasal olarak ne ödemem gerekiyorsa alın, fazladan kestiğiniz parayı iade edin. gittiler bir daha hesap yaptılar. yine yanlış hesapladılar, bana fazladan iade yaptıkları anlattım. hesapladılar hata yok dediler. o zaman siz bilirsiniz dedim aldım parayı gittim. elinde tahlil istekleri, faturalar vs ne varsa topla, sgk sitesinde hangi muayeneye, hangi tahlile ne kadar ücret alındığına dair bilgiler olması lazım, özel hastanelerin bu ücretlerin % kaçı kadar ek ücret isteyebileceği de yazıyor. yap hesabını iste paranı geri.

gss.sgk.gov.tr
  • draconas  (02.08.18 17:28:25 ~ 17:43:37) 
112 ambulansı ile girdiyseniz hiçbir şekilde ücret ödemesiniz. Bu konu ile ilgili 184'ten bilgi alabilirsiniz.


  • 112 hayat kurtarır  (02.08.18 20:29:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.