[]

Ehliyeti almadan araba alsam mı?

Kenarda bir miktar para var araba almak için sakladığım. Ehliyet kursuna da yeni yazıldım.

Şimdi bu parayla ne zaman altın, dolar almaya kalksam düştü, bozsam çıktı. Kenarda durdukça da eriyor. Sinirimi bozmaya başladı durum.

Ablamın üstüne olacak şekilde, bir araba alsam, ehliyeti alınca da kullanmaya başlasam çok mu saçma olur? 2 ay kenarda yatsın araba. Görünen o ki araba fiyatları da artacak çünkü. Ehliyeti alamazsam ilk defada diye düşündüm de, eşimle birlikte giricez, birimizden biri alır herhalde.

Bir de hiç araç kullanmamış birisi olarak, kulaktan dolma bilgilerle alırsak alıcaz aracı. Yani araba kullanmayı bilmeden araba almış olacağız. Bir taraftan saçma geliyor, diğer taraftan ülkenin durumu kadar da saçma değil. Ne diyorsunuz?

 
araba alacaksanız en doğru zaman şimdi çünkü her geçen gün fiyatlar artıyor ve artmaya devam edecek. araba almak için ehliyete ihtiyaç yok bu arada kendi üstünüze de alabilirsiniz, ablayı karıştırmaya gerek yok.


  • nrmnm  (02.08.18 13:00:27) 
Sıfır tecrübe ile almaktan çekiniyorum biraz. Yani aldım, ehliyetten sonra sürmeye başladım. "Lan keşke şu şu özelliği olan bir şey alsaydım" demekten çekiniyorum. Başka bir duyuruda söylediğim üzere, elime direksiyon değmedi hayatımda.


  • akatreil  (02.08.18 13:06:34) 
Araba sizin üzerinize de olabilir, ehliyetiniz olmak zorunda değil.


  • John Bloor  (02.08.18 13:07:27) 
Dolar yap parayı daha çok kar edersin. Araba almak konusunda sabırsız davranmak her zaman kötüdür.


  • bos gezenin bos ustasi  (02.08.18 13:12:02) 
araba olmadan tecrübe nasıl yapacaksınız :)

ilk arabamı, ehliyetim varken ama neredeyse sıfır tecrübe ile aldım. araba otoparkta yatıyor. kardeşimin nişanı oldu, kendime güvenemedim, taksi ile gittik. o kadar zorunma gitti ki, pazartesi işe araba ile gidip gelmeye başlamıştım.

tavsiyem ikinci el uygun fiyatlı b sınıfı bir araç alıp kullanmayı öğrenmeniz. böylece hem araba kullanmayı öğrenmiş oılursunuz, hem arabalarla ilgili fikriniz olur, hem de sürtme/çarpma durumlarında üzülmezsiniz.
  • altinci nesil caylak  (02.08.18 13:15:16 ~ 13:17:18) 
paranı dolar ve altınla değerlendir.araba fiyatları şuan uçuk, sonbaharı bekle.


  • metinfk  (02.08.18 15:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.