[]

Sayısalcıların eşitağırlıktan sınava girme ya da girmeme sorunu

Arkadaşlar,

Geçen senelerde de sayısalcı öğrencilerin neredeyse tamamı eşitağırlıktan sınava giriyordu değil mi? Benim zamanımda öyleydi. Ve onların da tercih yapmasalar bile bir eşitağırlık puanları oluyordu.

Bu sene sagısalcılar eşitağırlıktan sınava girmedikleri halde onların da eşitağırlık puanı hesaplandı, bu da eşitağırlıkçıların önünde yine sayısalcıların olduğunu gerçeğini çıkarıyor ortaya.
Ayrıca muhtemelen sayısalcılar zamanın azlığından vs hiç edebiyat çözmediler, bu da geçen seneye göre daha az sayıda sayısalcı öğrenci eşitağırlık puanı aldı denektir.

Ya aslında merak ettiğim ben 16 bininci oldum, 13-14 binlik yerlerde gözüm vardı, bu durum göz önüne alındığında gelir mi acaba? Önümdeki geçen seneye göre daha fazla mı sayısalcı var daha az mı Bunu asla bilemeyeceğim değil mi?

Teşekkürler.

 
zamanin azlığı çok etmen olmadı bence. 3 saatte 4 bölümü de çözenler oldu.zaman kaybettiren matematikti onda iyi olanlar önündedir. Şansını %40 olarak görüyorum.


  • a darkness coming  (02.08.18 11:43:33) 
ben bunu görebileceğin bi şekilde açıkladım dünkü duyuruda ama yine açıklamak istiyorum.

birincisi gelme ihtimali var. bence %70 14binlik bölüm için. bekir avsar, onur soğuk gibi insanlar şu an en popüler rehber hocalar. binlerce öğrencileri var.. bunları takip edersen herkesin istisnasiz aynı şeyi söylediğini görürsün.

şimdi senin söylediğin şeyler konusunda..

hayır.. sayısalcilarin neredeyse tamamı eşit ağırlıktan sınava gitmiyordu. bir sınav 60-70 lira bi şeydi, bedava olsa girerdi herkes ama kimse bi oturuma fazla para vermek istemiyordu. özellikle iyi sıra mf hedefleyip de tm ye giren çok az kişi gördüm. geçen sene koca okuldan mf olup tm ye giren (iyi sınıflar içinde) 10 kişi ya vardı ya yoktu.. mfcilerin umrunda bile değildi yani.

öte yandan anlamadığın ikinci nokta şu, geçen yıla göre sistem değişti. ve bu yıl mat belirleyici olduğu için edebiyat hiç çözmeden mf de ilk 10-15binde yer alan matı iyi olan sayısalcilar şaşırtıcı biçimde iyi yaptı. şahsen en az 20 tane 0 edb yapıp da 35 civarı mat ile tm de 10-15bine giren (tytsi iyiyse daha iyi) mf öğrencisi gördüm.

şimdi hepsini birleştir.. istisnasız herkesin tm puanı hesaplandı. sıfır edb yapıp 32+ mat yapan mf ilk 10k öğrencileri tm de, ilk 15-20bine doluştu.

anlamamakta neden ısrar ediyorsun anlamıyorum ama kendi iyiliğin için en az 6-7 binden tercih yapmaya başlasan iyi edersin çünkü insanlar bu olayı anlamadığı için çok kontenjan boş kalabilir. ha bu demek değil 6-7bin gelecek.. tabi ki gelmez. reel sıralaman şu an muhtemelen 14-15bin. ki bu en kötü ihtimal. muhtemel ki 13 binlik yer gelir. istedigin bölümün kontenjan artışını kontrol et, eğer artmissa sıralaması düşecek demektir, o zaman kesin gelir. bunun için yok atlas a ve bu seneki güncel kontenjan kılavuzuna bak.

e-tercih.net - > bu siteye girip tercih kılavuzu kısmına tıklarsan istediğin bölümün tahmini sırasını da görebilirsin.
  • mehmed resad  (02.08.18 12:35:46 ~ 12:37:21) 
Teşekkür ederim @mehmed resad, dün "benim anlayacağım biçimde açıklama yaptığınız yer" neresi acaba? Ben sizinle hiç muhatab olduğumu hatırlamıyorum çünkü?


  • damba  (02.08.18 12:44:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.