[]

ses kaydını deşifre etme

şimdi elimizde 3 saatlik bir ses kaydı var. bunu deşifre edip yazıya dökmem lazım. sürekli durdur, yaz, kaçırdığın yerde geri al, yaz derken çok zaman alıyor. 1 saat oldu daha anca 3 dakikalık kısmını yazabildim.
acep, winamp yada gom da bu kaydı daha yavaş çalmasını sağlayacak bir özellik varmıdır? yada bir program var mıdır?. yani benim klavye yazma hızıma kadar yavaşlatsın, ben de hiç durdur, geri sar yapmadan yazabileyim. vardır mutlaka ya, yoksa gazetecler röportaj yaparken ses kayıtları için saatlerce uğraşmıyorlardır.



 
kmplayer var.


  • sutlu nescafe  (05.03.10 14:24:27) 
vallahi o işi ben de çok yaptım. ama eğer dinlerken bir yandan da yazmaya çalışırsan mutlaka bir yerde kopuyorsun. onun için bir cümle dinleyip, durdurup yazman sana verebileceğim tavsiye olabilir.

benim yaptıklarımda söyledikleri anlaşılmayan insanlar oluyordu genelde çok işkence çektim, inşallah tane tane konuşan insanların ses kaydıdır, progrm olarak da aimp iidir, diyorum, kolay gelsin...
  • benim de soyleyeceklerim var  (05.03.10 15:09:32) 
sutlu nescafe; kmplayer iyiymiş valla, çok sağol. iyice abartıp, çok yavaşlatınca biraz sesler boğuklaşıyor, ama bayağı rahatlattı yazmayı.
benim de soyleyeceklerim var; öyle denedim başta zaten ama sürekli bir word, bir de winamp geçişleri, çok zaman alıyor. allah sana sabır versin, ne diyim.

  • halanne  (05.03.10 15:45:28) 
almanca olduguna takilmazsan sana bu iste cok yardimci olabilecek iki program tavsiye edicem.

1. www.ton-und-text.de
6. Herunterladen vom WWW-Server diyor, burdan indirebilirsin. normal kurup aciyorsun. datei > mediendatei öffnen diyip dosyayi yüklüyorsun.
özelligi: verdigim linkte de programin sekli görünüyor. orda yesil eksi isareti ile kendine bir aralik belirliyorsun. mesela o tusu basik tutarak secmek istedigin araligi baslatiyorsun. biraktigin anda araligin belirlenmis oluyor. sonra yanindaki yesil sonsuzluk isaretine (yatik 8) basinca belirlemis oldugun aralik sürekli calip calip basa dönüp tekrarlaniyor. orasini yazdiktan sonra tekrar yeni bir aralik belirleyebiliyorsun vs.

2. www.audiotranskription.de
burda da download diyip indirip kurabilirsin, o kisimda sorun cikacagini sanmiyorum.
kullanimina gelelim: audiodatei > audiodatei öffnen diyip ses kaydini aciyorsun. f4 tusuyla oynat/durdut yapabiliyorsun. abspielgeschwindigkeit dedigi yerden senin istedigin daha yavas calma isini ayarlayabiliyorsun. onun üstündeki spulintervall ise durdurup tekrar devam dediginde kaydin kac saniye geri atladigi ayar.

umarim yardimci olur. kolay gelsin :)
  • shi aila  (05.03.10 15:48:15) 
kmplayer çözmüş sorunu ama yardımcı olması açısından söyleyeyim :
"sürekli bir word, bir de winamp geçişleri". media oynatan programlarının çoğunda global kısayol denen şeyler vardır. bunları ayarlayarak program açık olmadan medyayı durdurabilir,başlatabilir, takla attırabilirsiniz. mesela benim foobarımda win-x tuşu pause tuşudur örnek olması açısından.

  • natnan  (05.03.10 15:51:40) 
express scribe var bu iş için.


  • kurremkarmerruk  (05.03.10 16:57:09) 
aimp denen program da da şahane yavaşlatma özelliği var.


  • kimlanbu  (05.03.10 19:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.