[]

Eve gitmeye korkuyorum

Arkadaslar gecen duyurumda da bahsettigim gibi iki gun once evimde akrep gormustum. Onu oldurdum, dun aksam da erkek arkadasimda kaldim, bu aksam kendi evimde kalacagim. Fakat birakin gece uyumayi, eve gitmeye korkuyorum. Cogu yerde akrepler genellikle tek degil, eşli dolaşirlar gibi bişey okumustum. Onu duşundukce daha kotu oluyorum. Oneriniz nedir? Korkumu nasil yenebilirim?




 
Deli misin eve gitme sakın.
Evi ilaçlat ve bu süreç bitene kadar sevgilinde kal, çok yük olmuyosan.

  • megalomaniac  (01.08.18 22:28:51) 
erkek arkadaşınız gelip evi bi arasın.


  • neverlose  (01.08.18 22:29:12) 
akrep ısıya duyarlıdır size yaklaşmaz.


  • kulustur  (01.08.18 22:31:28) 
akrepler çift gezer, evde bir tane çıktıysa kesin bir tane daha vardır diye bir geyik vardı ben çocukken, bilimsel bir doğruluğu var mı bilmiyorum ama kumrular çift gezebiliyorsa akrepler de pekala gezebilir.

aklıma gelen en mantıklı çözümler yukarıda yazılmış:
-evi ilaçlatın.
-tanıdık bir kedi varsa eve kedi salın.
  • sir gawain  (01.08.18 22:43:29) 
erkek arkadaşın attı akrep'i eve.


  • xu  (01.08.18 22:47:10) 
olayın psikolojik boyutunu atlatmanıza yardımcı olabilecek şey ilaçlama olabilir. 2 sene önce yazın evde birkaç kara çiyan öldürünce aklım nasıl gitmiş ki sabah 5den önce uyuyamıyordum. sağlam bir ilaçladım şimdi onlar düşünsün modunda uykum normal saatlerde gelmeye başlamıştı.


  • Hendrix'e tapan adam  (01.08.18 22:47:20) 
birsey olmaz ya. bizim ogrenci evinden de cikmisti. arkadas yanlislika ustune basip da oldurunce farkettik evde akrep oldugunu. zaten oldugu icin hayatimizda 30saniyelik yer isgal etti ondan sonra kaldigimiz yerden devam ettik. baska da akrep cikmadi evden


  • crucio  (01.08.18 22:49:57) 
Bizim de yazlıkta bir hafta arayla iki defa çıkmıştı ama karı koca olduklarını sanmıyorum jungleın içinde bir yerdi :) akrebe karşı ilaçlama bilmiyorum ama bildiğim şey süte geldikleri ve mavi renk boyaları ev pervazlarına sürüyorlar akrep gelmesin diye. Kedi mantıklı bizimkini ödünç verebilirim :)))


  • mabesa  (01.08.18 23:09:17) 
Gec Isırır kulağından erkek arkadaşında kal


  • hz emreyiz  (01.08.18 23:11:53) 
biz 5 yıl önce evde akrep bulduk, salonun ortasında. üzerine önce tabak kapattık sonra attık. 5 yıldır bir daha başka bir akrebe rastlamadık.


  • eindaclub  (01.08.18 23:17:06) 
bir şey olmaz ya. geçen günkü kalkışmayı bastırdığına göre daha cesaret edemezler. emir komuta zinciri halinde saldırmıyor bunlar.


  • Neill  (01.08.18 23:28:54) 
Keşke sabahtan sorsaydın ilaç önerirdik, şimdi bu saatte ilaç bulamazsın. Yine de korunma anlamında yapabileceğin şeyler var.

Böcekler kokuyu sevmiyorlar. Çamaşırve yiyecek dolaplarına, kurutulan meyve vs tenekelerine kokulu bitkilerden konmasının nedeni böcek korunması. Varsa lavanta adaçayı gibi kokulu bieyler yak ev bi tütsülensin. Kendin de parfüm gibi kalıcı bi koku kullanabilirsin.
Varsa koyu mavi bişeyler giy, mavi çarşaf kullan. Köylerde evlerin pencere ve kapıları böceklerden korunma yöntemi olarak maviye boyanır.
Evde gazyağı varsa yatağın yere değen kısımlarına sürebilirsin. naftalin olabilir, parfüm olabilir.
Son olarak da kuytu bi köşeye onun sevdiği bi yiyecek bırkabilirsin, karnını doyurup köşesine çekilir evin içinde yiyecek aranmaz.

Ayrıca; rahat ol, akrep kendini tehlikede hissetmezse sokmaz. Akreplerle ve diğerleriyle birlikte yaşanıp gidiliyor yüzyıllardır. Yukardaki önlemleri al, rahat rahat uyu. Bişey olmaz merak etme.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (01.08.18 23:43:49) 
önceki duyurunuzu okumadım ama ilaçlatma konusunda bir şey diyeyim. eğer apartmanda kalıyorsanız diğer komşularla konuşup olayı anlatın, ortak olarak bütün apartmanı ilaçlatın. kim bilir nereden girdi sizin dairenize? apartmanın muhtelifnkuytu köşe yerlerine, duvar içlerine yuva yapmışlardır belki.


  • issiz karga  (01.08.18 23:56:44) 
yavru yapmışsa sorun olabilir. ilaçlatın hemen çok pahalı bir şey değil. bir gece evde kalmıyorsun ilacın kokusu gidince evi kullanabiliyorsun. o gece de erkek arkadaşınızda kalın şu an ev çok sağlıklı olmayabilir


  • KidLazer  (02.08.18 09:08:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.