[]

Sıcaktan Ölmek

Selamlar.

Bu başlıktaki olay tam olarak nasıl oluyor? Bugün Kore’de, daha önce başka ülkelerde sıcaktan ölen yüzlerce insan haberi okudum. Bir insan sıcaktan nasıl ölüyor? Yani bir suyun, çeşmenin altına gir, su iç, klimalı bir kafeye sığın (starbucks gibi vs). Bir şekilde serinle. Türkiye en sıcak ülkelerden biri ama bizde hiç böyle bir haber görmedim.

Biri beni aydınlatabilir mi?

 
Vücut sıcaklığı yükseliyor, havale geçiriyorsun. Vücut sıcaklığının birkaç derece yükselmesi yeter bunun için, vücut tolare edemezse, yani sıcaklığı 40 dereceden 36-37 dereceye sabitleyemezse ölüm gerçekleşebilir.


  • angelus  (01.08.18 18:47:17) 
Türkiye'de de oluyor sadece haberlerde görmüyorsun. Normalde Temmuz ayı ortalama gündüz sıcaklığı 25 derece olan bir şehir düşün, 10 gün boyunca 35-40 derece sıcaklıklar olursa orada yaşayan bir kısım insanların vücutları buna uyum sağlayamıyor ve ölüyorlar. Klimasız evde oturan 70 yaşındaki bi insana Starbucks'a git serinle diyemezsin. :)


  • 10032007  (01.08.18 18:58:39) 
Bu sickatan olenler sokakta gezerken starbucks'a girmeyi akil demeyen kisiler degil, yasli ve hastalar oluyor genelde. Bazen fakir de oluyorlar, bakanlari da olmuyor. Kendilerine iyi bakamiyorlar. Asiri dehidrasyon, verimli calismayan terleme sistemleri, serinleyemeyen vucut, bayilma olme seklinde. Yani asiri sicaklar bir ayagi cukurda olan kisileri cukura itiyor diyebiliriz.

Daha genclerde, aliskin olmadiklarindan havayi onemsemeyip yeterli koruma almadan her zamanki gibi trekking'e falan giden kisiler gunes carpmasi ve mudehale edilmemesi sebepli olebilirler. Allahin unuttugu yerde gunesin altinda susuz bayilirsin, kimse bulmazsa kurur gidersin.
  • robokot  (01.08.18 19:31:24 ~ 19:32:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.