[]

Spor yaparken eklem sorunları

Koşarken, ağırlık çalışırken, tenis oynarken her zaman bileklerinde, dizimde bir ağrı oluyor. Dize bir şey yapmıyorum, bilekleri döndürerek ısıtıyorum sadece. Nasıl güçlendirebilirim bunları?




 
Stabilizasyon egzersizleri yapmanız lazım; diz ve ayak bileği stabilizasyonunu önce normal vücut ağırlığı sonra da ekstra ağırlık ile kronik yğkleme ile güçlendirmeniz lazım. Döndürme ile olmaz o iş. Youtubeda knee , ankle stabilization ecercise olarak aratın..


  • neferkitty  (01.08.18 16:49:35) 
Eğer dizlerinde normalde bir sorun yoksa statik egzersizler bayağı yardımcı oluyor. Ben koşuya ilk başladığımda yaşıyordum diz sorununu, bu şekilde çalışarak düzeldi.
Wall sit, statik calf raise, statik leg extension, straight leg raises..

Bu şekildeki izometrik çalışmalar yukarıda neferkitty'nin bahsettiği stabilizasyona yardımcı olan hareketler.
  • peggy  (01.08.18 16:57:28) 
Diz güçlenmez, en nihayetinde diz dediğin kıkırdak ve tendon yapılı bir bölge, bunları bahsettiğin şekilde geliştiremezsin, yapman gereken şey bu bölgeyi etkileyen egzersizleri doğru yapmak, doğru yaparsan dizlerin en az seviyede etkilenir en az seviyede stres biner haliyle en az seviyede zarar görür, onun dışında pek bir seçeneğin yok. Misal squat yaparken hareketi doğru yaparsan, mesela harekete dizden çökerek değil kalçanı geriye atarak yaparsan dizin en az seviyede etkilenir, harekete dizden çökerek başlarsan tüm ağırlık dizine biner ya da ağırlık kaldırırken bilek esnekliğin yoksa topukların havaya kalkar, topuğun kalktığında yine tüm yük dizlerine biner, topuğun kalkmazsa tüm yükü kalfların emer. Bunlara dikkat edersen, yani dizlere en az seviyede yük binecek şekilde hareketleri doğru yapar stabilizasyon-mobilite-esneklik çalışması yaparsan, dize binen yük en az seviyede olur, onun dışında başka bir yol yok. Ha bir de bütçe ayırabilirsen 7 mm'lik neopren diz kılıfları oluyor, onlar da iyi bir koruma olur.


  • angelus  (01.08.18 17:07:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.