[]

yks tercih kılavuz sorunu

merhaba,

benim bu sene giren yeğen için kılavuza bakayım dedim ama taban puan/sıralama yazmıyordu. bu yıllardır böyle mi yoksa bu seneye özgü bir durum mu ?

bu çocuklar neye göre tercih yapacak ?

teşekkürler.

 
okullar yayınlıyor ya da bir dersaneden gidin alın. puana göre değil sıralamaya göre tercih yapın


  • fosforlu cevriye  (01.08.18 11:12:30) 
Okulları bilemem ama ösym yayınlıyor. Bir önceki seneye bakacaksınız, o yüzden bulamıyorsunuz sanırım.

www.osym.gov.tr

Yine de attığım linkteki bilgilerin doğruluğunu teyit edin. Hatalı bir şeye bakarsanız mesuliyet kabul etmiyorum. :)
  • windowsguvenlikduvari  (01.08.18 11:25:33) 
  • nrmnm  (01.08.18 12:30:55) 
geçen seneye bakarsanız (ozellikle tm) çok büyük kaybedersiniz ben soyliyim.

bu sene puan türleri teke indi, ilk defa bir öğrencinin bütün puan türlerinde puanı hesaplandı, yani bu da örneğin 35 mat 0edb yapan bi mfcinin tmde ilk 15 bine girmesine sebep oldu. bu ne demek?? balon bi sıra geldi. mesela belki sen 20 binde sin, ama aradaki kuru kalabalık mfyi atınca 16 bin ama sen 20ye göre yazdın zararlı çıkarsın.. sayısal ise öğrenci daha az bi oynama olacak ama yine de daha önde gerçek sıralaması. o yüzden sağlam bi rehber hocası bulup aldığı puandan daha üstte bölümlerle başlayın, kendi sırasını yazın. ve sonlara nolur nolmaz açıkta kalmasın diye kendinden düşük bölümleri yazın.
  • mehmed resad  (01.08.18 13:39:17) 
Geçen sene de vardı tmcilerin önünde o kadar sayısalcı, sayısalcıların hemen hemen hepsi tm'ye girip güzel puanlar alıyordu. Bence öğrencileri bu şekilde umutlandırmayın


  • damba  (01.08.18 15:01:28) 
@damba,senin şu an yaptığın ne?? bakın tane tane açıklayayım.

geçen yıl tmcilerin önüne sadece edebiyat çözen mfciler geçiyordu. bu sene edebiyat çözsün veya çözmesin, bütün mfcilerin tm puanı hesaplandı. aynı şey tm için de geçerli, onların da mf puanı hesaplandı. çevremde 35 mat ve 0 edb yapıp 15 bine giren insanlar var. 36.5 mat yapıp yine 0 edb ve iyi bir tyt ile 5 bin tm yapan arkadaşım var. geçen sene böyle bir olay yoktu. azicik akıl mantik lütfen, Twitter da rehber hocaları da var, bakın. bu umut değil, bu gerçek. asıl sorun bunu umut olarak görüp de insanların yanlış tercih yapmasına sebep olmak.

ek not bırakayım, yardımcı olsun.

Twitter'da vural aksaknur, onur soğuk, şirin hoca 'yi takip edin. onlar birkaç gün içinde yaklaşık 2018 sıralamalarını açıklayacak. bugün osym bile açıklama yaptı, 3 yılın puanlarını yayınlayıp bunlar 2018 için referans degildir dedi. yani hiçbir şey geçen aynı değil, şu an sıralamalar sil baştan. dikkatli olun.
  • mehmed resad  (01.08.18 20:54:06 ~ 20:59:12) 
@mehmet resad evet söylediğiniz mantıkla şimdi anladım. Ben de kimsenin umutlarına ket vurmayayım madem.


  • damba  (02.08.18 13:07:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.