[]

Belgrade Deneyimlerinizi Paylaşır mısınız?

8 günlük bir Belgrade programım var Aralık'ta. Fotoğraf çekmeyi ve tarihi yerleri seviyorum, ayrıca ülkeye ait değerleri öğrenmeyi seviyorum. Bu anlamda gezip tozan var ise fikirlerinizi rica ederim efenim.
Teşekkürler



 
8 gün çok fazla. kesinlikle novi sad'a ve hatta bence saraybosnaya da geçmelisin. tarih ilgini çekiyorsa özellikle saraybosna


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (01.08.18 10:18:20 ~ 10:18:41) 
sözlüğe yazdığım kısa notları paylaşıyorum:

- gitmeden önce biraz matematik çalışın. her şeyi 30'a bölmekten (30 dinar=1 tl) kafa ambale olabiliyor (bu bilginin güncellenmesi gerek. malum, tl'nin düşen değeri..)
- şehir içi otobüslere para vermeyin.
- taksicilere çok sövülmüş. belki havalimanı taksicileri öyledir ama şehir içindekiler normal. pink, lux, gold gibi şirketlere ait taksiler var. şirket taksilerine binin, diğerleri kazıklıyormuş.
- koca şehre bir tane avm dikmişler (usce). onun dışında bol bol park, bahçe, bisiklet yolu var. caddeler geniş, nüfus az, gürültü yok. ortadoğululuktan uzaklaşmak insanı feci rahatlıyor.
- manufaktura'da balkan yemekleri, bokato'da pizza yiyin. red bread'de kahvaltı yapın. arnavut kaldırımlı bir barlar sokağı var (skadarlija), içecekseniz orada için. çay-kahve için koffein güzel. black turtle'da ilginç meyveli biralar var.
- türk düşmanı falan değiller. hatta türk olduğunuzu söyleyince hemen çat pat türkçe konuşmaya başlıyorlar. çok fazla ortak kelime var, şaşırmayın (kaldrma=kaldırım, burek=börek, megdan=meydan, corba=çorba vs).
- trafik biraz sorunlu. kırmızıda durmayan arabalar oluyor, karşıdan karşıya dikkatli geçin.
- su içecekseniz rosa için. en iyisi o.
- zemun'a gittik ama park dışında bir şey göremedik ya da merkezini bulamadık, bilemiyorum.
- her yerde frikom göreceksiniz. ülkede dondurma yemek yasakmış da yeni serbest kalmış gibi herkes hazır dondurma yiyor. bu nasıl bir sevgi, çözemedim.
- muhabbet açmak için kullanabileceğiniz ünlü isimler: novak cokoviç, obradovic, bogdanovic. tito'yu seviyorlar mı sevmiyorlar mı hala emin değilim. sırpski film demeyin sakın.
- kalemegdan'a çıkıp oradan tuna'ya bakın, manzarası güzel. hayvanat bahçesi'ne falan da gitmeyin, biraz vicdan.

ayrıca sekiz gün bence de çok fazla. küçük bir şehir. iki günde bitirirsin.
  • sir gawain  (01.08.18 10:21:25 ~ 10:28:27) 
Deneyimlerimi paylasyim: 8 gun cok cok fazla. Ozel bir nedeniniz varsa baska da normal gezip tozmak icin 8 gun way too much...
Free walking tourlar var onlara katil, pub crawl yap, eglence mekanlarina git.

  • stavro  (01.08.18 10:25:23 ~ 10:26:21) 
belgerad'ı tanımak heryerini gezmek için 8 gün güzel bence. street art olarak inanılmaz şeyler var. onları bile gezmeniz fotoğraflamanız 2 gün alabilir. sanat anlamında gençleri çok dinamik. her türlü free street tur'a katılmanızı öneririm. aralıkta biraz soğuk olabilir.

et yiyorsanız seviyorsanız belgrade cennet! Walter sarajevski ćevap bizim en sevdiğimiz yerdi. çok güzel caz barları coctail barları var.

güzelli bir akşam yemeği bizim Stara Kolibayı tavsiye ederim. yazın daha güzel tabi çünkü sava ile tunanın karıştığı yerde köşede ve çok tatlı bahçesi var. belki hava çok kararmadan gidebilirsiniz. rezarvasyon gerekebilir.

sanata meraklıysanız ele geçirilmiş bir fabrika var. bizi belgradelı biri götürmüştü baya otobüsle 30 dk falangitmiştik. ama harikaydı. yazın parti yeriymiş zaten orası. içeride popart, object art, street art her şey vardı. güzel bir deneyimdi. ordaki barda çok tatlıydı.

bence airbnb yapın bu arada. Kneza Mihaia caddesi istiklal caddesi gibi (yoğunluk anlamında değil merkez anlamında)
kahvaltı için burası tatlıydı: smokvica, re bread falan zaten çok popüler modadaki kahvaltıcı lar gibi.
Blaznavac güzel ve deneysel bir yer.
savamala'da çok tatlı sanat galerileri var yine.

yani gezmek için çok şey var bir şehri yaşamak isteyen belgrade'nin hikayesini dinlemek isteyen için 8 gün çok çok sıkıcı değil ama bütün bunlar 5 güne de yapılabilir ilginizi çektiği ölçüde ve novisad'a gidebilirsinz.
  • fosforlu cevriye  (01.08.18 11:38:52) 
belgrad güzel şehir 15 gün önce ordaydım, tabi 8 gün fazla ama bu size kalmış bir olay gayet güzel 8 gün geçirilebilir, ben sadece 1 gün kalabilmiştim haliyle çok gezemedim, 1.5 saat uzaklıktaki novi sada da uğrayabilirsiniz, novi sad çok güzel şehir, genel olarak soğuk bir yapıları var ama yardımseverler, hostel olarak hostel bongo çok iyiydi.


  • blue rebel motorcycle club  (01.08.18 12:46:50) 
Novi sad+1 (belgradedan daha güzel bi şehir hatta)

Bir de çok soğuk olur o tarihlerde, içlik giyin.

Belgradeda hırsızlık çook yaygın, özellikle tramvaylarda dikkatli olun arka cep sırt çantası vs. Sikinti. Arkadaş çaldırdı hiç fark etmedik üç kişi, kız yunandı hemen geçici pasaport/kimlik kartı ayarladık konsolosluktan ama Türklerin daha uzun sürüyormuş dedi karakoldaki polisler.
  • kullanıcıadımbuolsun  (01.08.18 13:24:45) 
@kullanıcıadımbuolsun, ben Belgrad'da pasaportumu çaldırmadım ama kaybettim. Polise gidip tutanak yazdırdım, sonra o tutanakla Türk konsolosluğuna gittim 5dkda pembe renkli geçici pasaport verdiler, onunla geri döndüm.
Ha sonra pasaportumu çantamın bir gözünde buldum, ayrı mesele haha.

@sbryldrm, fotoğraf çekmeyi seviyorsan bir sürü malzeme var. Eski yıkık dökük binaları çok hoşuma gitti yani farklı bir yaşanmışlık havası var şehrin. Ayrıca Nato tarafından bombalanan binaları çok etkileyiciydi, aynı şekilde duruyorlar, onları da gör derim.
Lovac diye bir restoran var, orada geyik eti yiyin, avlanmış geyik eti servis etiyorlar. Restoran lüks olmasına rağmen bize göre fiyatlar uygundu.
Ben Nisan ayında gitmiştim, soğuktu hava. Aralık'ta iyice soğuk olur, kalın giysiler götürün.
  • peggy  (01.08.18 14:14:12) 
otobüslere bilet almayın demişler ama denetime yakalarsanız canınız sıkılır, hem de otobüstekilere rencide olursunuz. etik olarak da doğru değil zaten. peak saatlerde mutlaka denetim oluyor.


  • rosencruz  (01.08.18 16:45:48) 
akşamları bohemian quarters hareketli oluyor. zemun'a bakın, novi-sad'a gidin. kalemeydan ille gidersiniz. vakit kalır mutlaka sarajevo'ya da bence geçin para varsa.


  • rosencruz  (01.08.18 16:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.