[]

Kule Tipi Vantilatör mü ? Tavan Vantilatörü mü ?

Yatak odama alacağım. Hangisini önerirsiniz ? Bütçe 250-300 civarı




 
tavan, hem yer kaplamaz, hem de tepeden tüm odaya üfler.


  • killerbee  (01.08.18 08:14:30) 
tavan. klima taktırana kadar yıllarca kullandım. gerektiğinde ters çalışma özelliği ile direkt üflemek yerine tersten üflediği için daha yumuşak bir esinti de oluşturabilir (bazıları direkt rüzgardan rahatsız oluyor)
bunun yanında bütçeye saçma bir tavsiye gibi görünse de imkan varsa klimanın güzelliğini anlatamam :D

  • kisa  (01.08.18 08:17:46) 
5-6 yıl önce tamda bu fiyat aralığında koçtaştan seyyar klima almıştım, 8bin btu'luk. Şuan ne durumdalar bilemiyorum


  • karabasun  (01.08.18 11:05:12) 
Tavan vantilatoru rocks.


  • kuehles blondes  (01.08.18 12:04:05) 
kaynak yapabilir miyim?

bunlar sadece kendi hizasına mı üflüyor? tam altında mı durmak zorundayız?
  • cemiyetin ünlü siması  (01.08.18 12:11:41) 
İkisini de kullanıyorum, tavan + 1

Yer kaplamaması ayrı bir konu da, iki kule (Tolkien’e selam olsun) denedim. Birinin üflediği kadar ben dudağımla üflüyorum ve “en çok satan”, “ödüllü” bir zamazingoydu bu. Diğerini de merkezi soğutmaya ek gibi çalıştırıyorlardı, öyle yetiyordu. Kuleye olan güvenimi ve inancımı kaybettim. Galiba içindeki pervaneler küçük olduğundan anca kendi çevresine yetiyor. Az kalsın sarılıp yatacaktım kule vantilatöre.

Tam altında durulmak zorunda değil ama salon givi yerlerde uzak köşeye erşmeye ilir.

Bir de soğuk hava aşağı, sıcak hava yukarı prensibi ve çalışma yönü gereği de tam aşağı gönderiyor tavan vantilatörü havayı. Böyle tepene tepene güzel esiyor.
  • aychovsky  (01.08.18 12:24:54 ~ 12:25:24) 
tavan al


  • basond  (01.08.18 12:27:13) 
Cevaplar için çok teşekkürler. Kullanım alanım yatak odam olacak. maksimum 10 m2lik bir alan. Araştırıyorum ama çok fazla kule tipi çeşidi var. Soğutmalı olanlar falan da çıkmış sanırım.

Tavan da düşünüyorum ama onda da kumandalı olup verim alabileceklerimin fiyatı 500 tl civarı
  • ondkz  (01.08.18 13:09:58) 
www.hepsiburada.com
kumandalı olsun diye kasmayın bence
iki ayrı yöne dönebilen bir tane alın
  • kisa  (01.08.18 14:21:59 ~ 14:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.