[]

Kayıp kargolu bi hikaye, fikriniz?

Hanım bir hobisiyle alakalı bir şey sipariş etti, 25TL'lik ürün. Önemsediği bir şey.
Kargo bize ulaşmadı, tutanaklara baktırdık. Yabancı bir imza var teslim alan yerinde.
Belli ki oturduğumuz sitede başka bir daireye gitti, orada yabancı uyruklu bakıcı vs bilmeden aldı. Üstelik kargo ücretini de ödeyerek, patronunun sanıyor kargoyu.

Kargocu hatası net, burada tamamız.

Velhasıl konuya geleyim; dağıtımı yapan 20'li yaşların başlarında bir genç. Anlattım dedim böyle böyle yapmışsın, eli ayağına dolandı, kekelemeler vs. Tırstı oğlan. Dedim napcaz şimdi? Abi 25 TL'yi benden kesecekler, bir de üzerine çok temiz bir fırça yiyeceğim dedi. Yanlışlıkla vermiş olabileceğin daireleri gez bul kargoyu dedim, gezdi bulamadı. 1 hafta geçtiği için üzerinden hatırlamıyor da doğal olarak.

Kargo şubesine durumu bildirmedim, 25 TL için genç bir insanın ekmeğiyle oynamama dürtüsü ağır bastı. 25 TL bana koymaz dedim. 1000 TL'lik üründe olabilirdi o pakette o zaman ne yapacaktın? dikkat et bundan sonra 25 TL'den değil işinden olursun dedim.

Hanıma anlattım ağzıma sıçtı. Ben o ürünü bekliyordum, sen o çocuğa kötülük yaptın, aynı hatayı yine yapacak neye benzedi bu vs. vs. Tutturdu ben o 25TL'yi o çocuktan kestirecem. Bana enayi muamelesi yapıyor. Çocuk vicdanıma oynamışmış.

Yorumunuz?

 
Herkes bozulur böyle bir yanlışlığa ama sanırım günün sonunda sizin yaptığınızı yapardım.. çocuk dersini almıştır sanıyorum, almasa da onun bileceği iş, 25 tl için değmez kesinlikle..


  • chatrefhill  (01.08.18 01:04:43) 
hanim fazla tepki gostermis de isin bu raddeye gelmemesi gerekirdi normal yollardan bosuna dedektifcilik olmus yani.

sen bir yerden siparis veriyorsun, beklentin nedir? siparisin sana ulasmasi. yani sana bunu online olarak satan kisi, sadece dogru urunu gonderecegini degil, sen bana parayi boyle uzaktan yollarsan su kadar gun icinde evinde olacagini taahhut ediyor.

urun kargoya verildiyse ama sana ulasmamissa kargo subesine gidersin veya ararsin, boyle boyle kargomuz vardi teslim edilmis gozukuyor ama bize gelmedi. onlar da duruma bakar ona gore yonlendirir. kargo sirketlerinin boyle durumlar icin sigortalari bok pusurleri var, sik basa gelen bir olay ve tam da bu durum icin kenara para ayiriyorlar zaten. veya soyle diyeyim: sen her kargo masrafi odediginde, o odedigin paranin bir kismi boyle durumlarin sigortasi icin odedigin paradir. zarar tazmin yukumlulukleri olmasa kargo parasi daha az oderdin bugune kadar.

hani suc cocukta bile olmayabilir, gonderen adresi yanlis yazmistir, cocuk dogru yere birakmistir. olabilir yani. tamam kimlik dogrulamasi lazim ama kargo sirketleri bunu yapmamanin riskini daha hizli dagitimlar icin kendileri aliyor. son 100 siparisimde 5 farkli kargo sirketi, bir kisi bile kimligime bakmamistir. kendi aldiklari bir risk. kargom yanlis yere giderse oderler.

siz simdi gidip de dagitimci cocugu nereden buldunuz? 25 liralik sey icin birinin ekmegiyle oynanmaz tamam ama zaten sizin o cocukla direk muhattap olmamaniz gerekirdi, cocugu bulmaniz bile tuhaf yani.

oradaki imza sizin degil, kimlik dogrulamasi yapilmamis, mesuliyet kargo sirketinde demektir, onlar da zararinizi tazmin eder, olmasi gereken de buydu zaten.

hic biri olmadi saticiyi ararsin, yan cizerse kredi kartindan chargeback yaparsin, paran iade edilir, o zaman satici dusunsun, baska kargo sirketiyle calissin.
  • robokot  (01.08.18 01:13:48 ~ 01:34:48) 
Belki sikayet etmek gerek ama bu durumda benim icim elvermezdi sanirim. Bilerek yapildigindan ya da duzeletecek durumu veya zamani varken duzeltilmediginden emin oldugum bir durum olsa kesin sikayet ederim, bana gore buyuk pahasi olan bir icerik olsa onu da sikayet ederdim de, bunda biraz hata payi olan durumlar var (dikkatsizlik, acele, vb). Bir de kargo calisanlari gunluk calisma saatlerinden 3-4 saat daha fazla ve asgari ucretle calistigi icin "Biz sizin kargonuzu kirdik" deseler cok da ses cikarmam. IETT soforu manyaklasinca da ses cikarmam mesela, icimden "Sen olsan su zamana kadar 30 kere kafayi kirmistin. Istedigi kadar manyaklasmayi hak ediyor" derim icimden. Boyle durumlarda ilk seferde sikayet etmiyorum ama kisa sure icinde aldigim bir urunde ayni durum bir daha olursa o zaman sikayet ederim. Ornegin, ayni urunu yeniden soylesem ve gelmese, artik emin sayarim kendimi.

Sizin durumunuzda site ya da apartmanin bir panosu varsa "Boyle boyle bir paket yanlis kisiye teslim edilmis, bu paketi teslim alan var mi" diye bir yazi asardim sanirim.
  • aychovsky  (01.08.18 01:16:24 ~ 01:21:05) 
Herkesin hatasının bedelini ödemesi gerektiğini düşünüyorum hatalı kimse cezasını kesmek lazım. Bu töleranslar sonucu kimse işini düzgün yapmıyor.


  • sekerse tehlike  (01.08.18 01:35:28) 
dağıtıcı ile değil direkt şube ile iletişime geçmeniz gerekirdi. çocuk tabi ki vicdanınıza oynamış.


  • elorelia  (01.08.18 08:39:04) 
sizin gibi yapardım.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (01.08.18 08:43:36) 
bence sen doğrusunu yapmışsın.

kadınlar fazla kaptırıyolar böyle olaylara.
  • contavolta  (01.08.18 09:10:48) 
Hocam çocukla muhatap olunca olay saçmalamış...

Hanımın da fazla gergin, gerek yok böyle gerilmelere.

Kargo şirketini arar kargom gelmedi dersin, bulun dersin. Bana verildiğini iddia ediyorsanız ispat edin dersin konu kapanır. Gidip çocuğu bulmuşsun konuşmuşsun vs. konu gereksiz duygusallaşmış. Bu durumda ben de zaten o çocuğu gördükten sonra başımın gözümün sadakası olsun derdim.
  • lcha  (01.08.18 09:39:14) 
yenge kesinlikle haklı. işini düzgün yapmıyorsa, bedelini ödeyecek.


  • babilbaligi  (01.08.18 09:44:12) 
sen haklısın bence hocam. ama en başta şirketle iletişime geçsen bence de mantıklıydı. sonrası için yorumum:

hanıma da ver 25TL bir daha sipariş etsin o zaman kestirmeye o kadar meraklıysa. ayıp yahu. çocuğun kötü niyetinden emin olsa haklı ama böyle sinir/stres...

ha kötü niyetliyse evet enayi sen oluyorsun ama bence o riski almaya değer. belli ki sen de adam işinden olsa o vebali kolay kolay taşıyamayacak birisin 25 TL için.
  • passion rules the game  (01.08.18 10:34:49) 
Ben hata yapınca maaşımdan kesiliyor çat diye, o yüzden böyle durumlarda çok da acımıyorum. Hata yaptıysa bedelini ödesin, benden üstün bir tarafı yok yani nihayetinde.


  • whoosie  (01.08.18 11:58:47) 
Tamamen çocuğun hal ve hareketleri ile değişir durum. Eğer çocuk hakikaten üzgünse ve samimi olduğuna inanırsam dünyada herkes hata yapıyor. Dünya üzerinde hata yapmayan birisi yok. Sadece ölüler hata yapmaz.

Fakat çocuğun sallar, umursamaz bir hali var ise şikayet ederdim.

Sizin için hangisi doğru ise onu yapın. Ne hanımınızı dinleyin, ne de bizi.
  • ihanet kac kisilik  (01.08.18 12:09:06) 
İhanet kaç kişilik haklı bence. Tamamen çocuğun üslubuna bakardım ki anladığım kadarıyla çocuk samimi. 25 tl’lik Şey için çocuğu işinden etmezdim ama iyi bir konuşurdum ki sen de konuşmuşsun zaten. Senin hanım biraz fazla şey yapmış bence.


  • mutlusismankedi2015  (01.08.18 14:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.