[]

resimli captcha

bundan kurtulmanın bi yolu yok mu yok otobüs olmayanı yok trafik levhası kalmayınca kadar olanı seçin bi de tıkladıkça yeni resim geliyor bekliyorsun trafik levhası çıkarsa tekrar basıyosun sonra tekrar tekrar bi de paso yanlış diyor 10kere arka arkaya uğraştığımı bilirim bi eklenti filan yok mu bundan kurtulmak için çok teşekkürler.




 
yok bu captcha'larin olayi zaten, eklentileri, kodlari vs engellemek. su anki AI teknolojisi ile gecilemeyecek sekilde yapiliyor. eskiden sadece yazi olurdu. artik OCR teknolojisi gelistigi icin onlar kesmiyor.


  • crucio  (01.08.18 00:24:43) 
bildigim kadari ile yok.

ama captchanin amaci geregine gore davranip problemi azaltabilirsiniz sanirim.

captcha ciktiginda olabildigi kadar dogru cevabi ilk seferde verirseniz sizin robot olmadiginiza kanaat getiriyor sanirim. yani, yazili sinavdan 100 veya 95 alan ogrenciyi "bu isi biliyor/caliskan" diye tekrar sinava almaazsiniz. ama capthacha hizli yapicam diy yanlis cevap verdiginizde sistem "hmm.. tam emin degilim bu elemanin robot olmadigindan, dur bi dha sorayn "diyor - gibi geliyor. benim tecrubem bu.
  • parcxerox  (01.08.18 00:28:18) 
Google captcha sayesinde inanılmaz bir veritabanı elde ediyor. düşünsenize haritadaki her şeyin ne olduğu işaretlenmiş, üstelik defalarca ve gerçek insanlar tarafından. binlerce dolar maaş verse kimse iş olarak bunu yapmaz. her birimize ufak ufak yaptırarak çok buyuk veri topluyorlar.


  • goodz  (01.08.18 00:31:09) 
google hesabına giriş yap, vpn proxy tor filan kullanma o zaman büyük oranda görmezsin, çok nadiren gördüğünde de çok kolay sorar.

vpn kullansan bile gmail hesabına giriş yap yine oldukça azalır sorma oranı.

gmail hesabının durumu bile bir faktör. hesabında bir telefon numarası kayıtlıysa, uzun süredir kullandığın bir hesapsa neredeyse hiç sormaz.

ama gmail hesabına giriş yapılmamışsa ve vpn filan kullanıyorsan sürekli sorar. hele tor'da adamı canından bezdirir doğru bilmene rağmen 10 defa tekrar tekrar sorar üstüne böyle yavaaş yavaaaş ağırdan yükler resimleri.

yani çözümü var bir nevi yok değil.
  • rotten head  (01.08.18 07:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.