[]

Otobüs Bagajlarında Taşınan Saçma Sapan Yükler

Bizim millet niye böyle meraktan soruyorum?

15 gün önce anam ablamla buluşmaya gitti. Kadın 10 kilo pirinç falan koymuş bavula. Hayır Hakkari'ye falan gitse anlarım. İstanbul'da 5 yıldızlı otelde tatile gelmişler, 5 haneli kazanan insanlar ablamlar. Annemin de durumu iyi ama bu turşu bidonu, zeytin bidonu, pirinç taşıma rezilliğini durduramadık bir türlü.

Ya diyorum parası neyse vereyim git uçakla ama yok. İlle de otobüs ille de 2 bavul bi ton rezillik. Zevk mi alıyor anlamıyorum. Abi manyak mı bu insanlar? Sadece benim annem değil bu, gidin bi otogarın peronunda otobüsleri seyredin. Millet ekmek götürüyor memleketinden, ekmek la ekmek.

Ne diyim şimdi yaşlı kadın saygısızlık etmek de istemiyorum ama elim ayağım titriyor böyle kendine eziyet edince.

Ya kadına istese çift koltuk uçak bileti alırız, lüks arabayla karşılarız hava alanından ama yok o boktan Esenler Otogarı'na gidilecek illa.

 
bazı insanların gözünü doyuramazsın. muhakeme yetenekleri kalmamış


  • sttc  (31.07.18 20:01:52) 
www.memlekettengelsin.com

o psikoloji çok başka;

yaptım, ettim: gönerdim.

bizim komşu süt gönderiyor 12 saatlik yol ile :)

sebebi neydi ki?
  • qobel  (31.07.18 20:05:44) 
köyden şehre göç etmiş ve gençlikleri hayatları yoksulluk içinde geçmiş insanlarda bu davranış şekli vardır,şu an ki maddi durumları nedir bilmiyorum ancak anne babanın bundan 30-40 sene önce ki yaşam koşullarını,kazandıkları paraları düşünmen lazım,o zamanlarda bu davranış şekli normal hatta olması gerekendi, ancak can çıkar huy çıkmaz demişler bu saatten sonra ne dersen de anlatamazsın.


  • sealth  (31.07.18 20:21:18) 
@sealth +1
Genelde gençliği yokluk veya göç ile geçen insanlarda oluyor bu durum. Bizim ailede de durum böyle maalesef. Ne kadar sinir olsak da o koli, o bidon illa hazırlanacak, baş edemeyince vazgeçtim artık uğraşmaktan.

Daha iki gün önce yaptık kavgasını. Memlekete gitmişti annem, dönüşte karşılamaya gittim. Yedi parça eşya ile gelmiş. Ağır ağır koliler. Erişte, fasulye (sanki yok pazarda) doldurmuş getirmiş. Kavga da etsek, bir şey desek değişmez maalesef.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (31.07.18 20:28:37) 
Cok elitsin gardasim sen Isvece falan yerles bence. Bu ulke boyle.

eksisozluk.com
  • redskull  (31.07.18 20:32:36) 
eskiler böyle hep ne yaparsan yap değişmez bazı şeyler, yeniliğe açık olmayabilirler eyvallah ama içi öyle rahat ediyordur, memlekette yapılan şeyler bence herşeyden daha kıymetlidir, ev turşusu nerde marketten aldığın mutasyona uğramış turşular nerde aynı şey reçel, peynir içinde geçerli bu kadar hor görmeyin böyle durumları, belli ki köyde kasabada vakit geçirmemişsiniz.


  • Uncle Sam  (31.07.18 20:32:55) 
Redskull elitlikle alakası yok. Alt tarafı iç hatlardan uçağa binecen el bagajınla. Öğrenciyi geç, köylü asker bebeler yapıyor bunu. Sene 2018.

Uncle sam bizimki köylü de değil köyü de yok göçmen olduğumuz için direkt şehre göçmüşler. Bir de öyle ağır garibanlığı da yok öğretmen emeklisi.
  • bos gezenin bos ustasi  (31.07.18 20:48:50) 
organik diye alıyolar işte. ben de köyden gelirken bi tane yuvarlak trabzon ekmeği atıyorum bavula mesela. istanbul'a gelince dağıtıyorum eşe dosta, anında bitiyo. lezzeti illa ki daha iyi oluyo.

annen uçağa binmeye korkuyo olabilir, prosedürleri zor geliyo olabilir. uçakla gel demek yerine gidip anneni uçakla alabilirsin mesela. hem alışır. bileti de business alırsan bol bol yük hakkın olur. istediğini getirebilir yine.
  • spirit crusher  (31.07.18 22:20:23) 
Valla otobüse binmek erini de destekliyorum, karbon ayak izini arttımiyorlar işte. Sanki uçakla doğduk. He tatile giderken götürmek saçma olmuş ama memleketteki mali getirmek aracılar a komisyonculara verilen saçma paraları ödemekten iyidir.


  • red g  (01.08.18 09:52:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.