[]

Airbnb

Merhaba;

Evin 1 odası müsait ve Airbnb'ye ilan vermek istiyorum.Bunun için ev sahibinden herhangi bir izin almak gerekiyor mu?


 
Gerekmiyor.


  • bedbed  (31.07.18 13:32:19) 
ev sahibi ile yaptiginiz kontratta yaziyordur %99, evi 3.sahislara kiralayamazsiniz!


  • kamyonsans  (31.07.18 13:33:25) 
gerekmiyor. soran olursa misafirim dersin.


  • sir gawain  (31.07.18 13:42:34) 
Evsahibinden tabiki izin almak gerekir ve zaten izin vermeyecektir. Eğer fark ederse ki bu çok da zor değil, tahliye gerekçesi olur. O kişi eve bir zarar verirse bütün maddi sorumluluk da sana kalır.


  • mikro patlama  (31.07.18 14:05:39) 
ev sahibinden izin almazsan yasal olmaz ve suc islemis olursun.


  • cedex  (31.07.18 17:52:03) 
Gerekmiyor diyenlerin rahatlığına hayran kaldım doğrusu. Elbette sözleşmenizde 3. Kişilere kiralayamayacağınız yazıyordur.


  • sacrilegious  (31.07.18 22:25:42) 
Arkadaş, kaç yıldır bu işi yapanları tanıyorum. Sen haber vermedikçe zaten haberi olmuyor. İstanbul için konuşuyorum. Sen evi herhangi birine sözleşmeyle kiralamıyorsun ki. Türkiye'de zaten airbnb yasal bir olay değil. Yasal olmayan bir durumu yasallaştırma olayını siz yapamazsınız ki.


  • bedbed  (01.08.18 09:22:40) 
kiralayamazsın, yasak, hapse girersin, hayatın kararır vs diyenlerin kaçı airbnb'yi aktif olarak kullanıyor? ya da aralarında host'luk yapanlar var mı çok merak ediyorum. ben airbnb'de host'um, kiracıyım ve rahatlıkla bu işi yapıyorum. zaten airbnb'de oda kiralayan host'ların ezici çoğunluğu kiralık evlerde oturur. avrupa'da bile kaldığım evlerin host'ları kiracı oluyor genelde. ev sahibinin bunu öğrenme ihtimali çok çok düşüktür. dediğim gibi, ev sahibin kapında bir yabancıyı görse dahi "misafirim o benim" dediğin anda konu kapanır. hadi en kötü ihtimalle öğrendi diyelim, "yapılamayacağını bilmiyordum, bir daha yapmam" dersin olur biter. adam bu yüzden sorunsuz hazır kiracının kontratını feshedip kovmaz, merak etme. türkiye'de sikindirik kira kontratından bahsediyoruz, iş sözleşmesi mi lan bu, zaten çoğu şey konuşarak hallediliyor. bu kadar kasmayın.

tik koymamana da ayrıca bozuldum. sanki kıçımızdan uyduruyoruz. asıl "kiralayamazsın" diyenlerin airbnb'nin nasıl işlediği hakkında hiçbir fikri yok gibi. bunu diyenler muhtemelen uber'e de karşıdır. neyse.
  • sir gawain  (01.08.18 09:55:53 ~ 10:53:33) 
sir gawain + 1


  • tepedeki psychedelic adam  (01.08.18 09:59:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.