[]

kart aidatları

yıllık olarak bankaların çaaat diye karttan çektikleri aidat dedikleri olay yasal mı? bir dönem yasal değil çekilirse geri isteyin veriyolar demişlerdi keza öyle olmuştu. yalnız bu bankadan bankaya değişen bir durum mu(akbank), ki bu da bir anlamda yasal olmuyor aslında, yoksa yasa mı değişti bilen var mıdır?




 
Her banka aidatsız bir kart sunmak zorunda. O yüzden artık diğer kartlardan aidat alması yasal.


  • goodman  (31.07.18 11:26:30) 
Aidatsız dandik kartları da olduğu için uzun süredir yasal diye biliyorum, hatta bir çok banka artık yemiyor "iade etmiyorsanız kapatın kartımı" blöfünü.

Ben bu yüzden bir çok kartımı kapattım akbank dahil, şimdilik yoğun olarak bonus kullanıyorum. O da aidat kesiyor ama aradığımda büyük bölümünü bonus olarak iade ediyor.

Karttan çok fazla bonus kazandığım için aidatın tamamını versem de sorun etmem, kullanıyorum çünkü. Ama kullanmadığım kartlara kol gibi aidat ödeyince zoruma gitmişti.
  • John Bloor  (31.07.18 11:26:41) 
'aidatsız dandik kart' ne demek? yani dandik olmadığını nasıl ayırt ediyorsunuz ki? kart değil mi hepsi harcayınca borcu gelen zamanında ödemeyince faiz işleten vs.. çok yoğun olarak kart kullanan biriyim fakat şu aidat işi hiçbir zaman mantıklı gelmedi.iadesini istiyorum dedim 6 ay boyunca kapatmamayı garanti ederseniz yarısını veririz dediler, bu bence çok şarlatan bir teklif. bankasın sen ya biraz ağır ol dimi..


  • shineonyoucrazydiamond  (31.07.18 11:36:20) 
Yasal, dünyanın bir çok ülkesinde de yasal, aidat dediğimiz şey de program ücreti, aynı spor salonu, apartman aidatı gibi bir ücret aslında. Size sağlanan hizmetler bütünü için alınan yıllık ücret.

Her bankanın aidatsız kart sunma zorunluluğundan beri de kesinlikle yasal.
  • atom karincanin torunu  (31.07.18 11:36:43) 
Aidatsız kart dandik oluyor çünkü:
Mesela Maximum'u dikkate alırsak cinemaximum kampanyalarından yararlanamıyorsunuz, çoğu puan kampanyalarından yararlanamıyorsunuz. Müzekart özelliğinden yararlanılmıyordu, artık yararlanabiliyorlar galiba, ama böyle kısıtlar var.

  • atom karincanin torunu  (31.07.18 11:47:20) 
@shineonyoucrazydiamond;

aidatsız dandik kart şöyle oluyor mesela, puan kazanamıyorsun, taksit yapamıyorsun, sağda solda anlaşmalı markalarda indirim varsa yararlanamıyorsun.

Diğer türlü aynı, harcıyorsun ve günü gelince ödüyorsun.
  • John Bloor  (31.07.18 14:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.