[]

amsterdam - ev için mahalle tavsiyesi

selamlar,

iş yerim rijksmuseum yakınlarında olacak (bölgenin adı ne daha öğrenemedim) ve 1 yıl veya üstü bir süre için ev kiralayacağın. önerebileceğiniz mahalleler nelerdir?

not1: istanbul'un kadıköy-bostancı hattı arasındaki mahalleleri seviyorum
not2: maks 1700 euro olmalı kira

 
Bence de trenle 20-30 dk mesafedeki yerleri tercih etmelisin, hem ekonomik hem de daha huzurlu olur. İlla rijks civari oturacagim diyorsan, hotel cornelisz civarinda ev bak.


  • Deathrow  (31.07.18 12:04:16) 
Merhaba,

Tek basiniza yasayacaginizi ve 1+1 esyali ev olacagini varsayarsak Amsterdam'in hemen hemen her yerinde ev kiralayabilirsiniz.
Is yerinizin oldugu yer Museumplein bolgesi. Toplu tasima ile ulasimi kolay bir yer ( kotu havalarda bisiklet kullanmayacaginizi varsayiyorum ) ama yine de yakin mahalleleri degerlendirirsek oncelikle de pijp. Expat nufusunun yogun oldugu 25-35 yarasi genc insanlarla dolu bir mahalle. Dunya kadar bar/cafe, restoran var. Museumplein'a da 2 km civari. 1700 euro ile 60-70 metrekare, terasli ya da balkonlu bir daire tutabilirsiniz.

Derseniz ki ben kanal goren ev istiyorum, Grachtengordel bolgesine bakacasiniz. Kira limitiniz ile bu bolgede 40-50 metrekara arasi kucuk bir daire bulabilirsiniz fakat kanal manzarasi disinda cok da beklentiniz olmasin bu evlerden. Turist kalabaligi da baska bir konu.

Oud-west mahallesine bakabilirsiniz ki benim favorimdir, ozellikle Kinkerstraat ve Overtoom arasinda kalan kismi. Pijp kadar olmasa da expat yogunlugu var. Vondelpark ve Rembrandtpark'a yakin, dunya mutfagindan pek cok restoran var. Barlar sehir merkezinde oldugu gibi turist dolu degil. Bir kac yil yasadim civarinda daha sonra tasindim, hala ozluyorum.

Oud-zuid mahallesi de yakin ki Amsterdam'in en klas yerlesinden birisidir. Genc nufus yerine genelde ailelerin yasadigi bir bolge, bilmem hosunuza gider mi.

Butun bunlara ek olarak Amsterdam'da kiralik ev bulmak cok cok zahmetli bir is. Cok sabirli olmaniz ve uygun ev buldugunuzda hemen harekete gecmeniz lazim. Iyi evler sabah internete dusup bir kac saat icinde tutulabiliyor. Eger butceniz uygunsa bir emlakci/ajans ile anlasmayi deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin, iyi sanslar.
  • whisky  (31.07.18 12:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.