[]

Isyerinde dalginlik

Bu dalginlik nasil gecirilir?
4 aylik calisanim daha, bugun sunum gonderdim direktorume, rakamlarda vs hata yok ama yazim hatalari olmus bikac tane, onceki ay ismini degistirmemisim birkac grafikte, masraflar artinca varyansi kirmizi yapmam gerekirken sanki iyi bir seymis gibi yesil yapmisim, bikac sayfaya koydugum dipnotu alakasiz bir sayfaya da koymusum. 6 senelik de tecrubem var oncesinde baska sirketlerde, yeni mezun degilim yani.
sozde kontrolde edip gonderdim.
ara ara bu tarz olaylar yasiyorum, dikkatsizlik mi dalginlik mi bilmiyorum.
bu nasil asilir? kontrol etmekse olay kontrol ediyorum tabi ama bir dosyayla o kadar fazla ugrasinca disaridan bakan bir insan gozuyle bakamamaya ve o farklari gorememeye basliyorum.
nedir caresi? bu kadar dalgin ve dikkatsiz olup da direktorumun ve mudurumun guvenini daha en bastan kaybetmek istemiyorum.

 
yaptığın işlerin senin için basit ve bilgine ve birikimine göre hafif kaldığını düşünüyor olabilir misin?

ilk işe başlayınca bana da öyle olmuştu, o kadar hafif şeylerle uğraşıyordum ki alttan alta hiç dikkat etmeden yapabileceğimi sanıyordum. görünürde dikkat ediyordum ama aslında verebileceğim en yüksek seviye değildi. sonra büyük bir hata yaptım ama yine ister istemez aynı sorun devam etti, ta ki sorumluluk gerektiren ve uğraştırıcı ve daha dişime göre görevleri devralana dek.

genel olarak bir hafife alma durumu varsa olabilir yani.
  • Bruce  (30.07.18 22:20:47) 
Bu dalgınlık aynı zamanda verimsiz çalışmayla ilgili de olabilir.

Metodik davranırsan, 'Best Practice' takip edersen hata riskini de azaltırsın.

Bir işi gerçekleştirmeden önce planlayıp, iş akışını belirleyip, notlar al. Ondan sonra uygulamaya geç. Öncesinde tasarlamadığın, doğaçlama yaptığın, doğrudan uyguladığın işler, taslaklarda bulunacak ve düzeltilmesi gereken hataları da ister istemez doğuracaktır.

Önce tasarı ve plan, sonra uygulama.

Bu anlamda @Bruce'un dediği gibi işleri hafife alıyor olabilirsin.
  • idexo  (30.07.18 22:55:49) 
Belki insanların gözüne girme isteiği veya iş yetiştirme stresi de buna neden oluyor olabilir, bizde öyle oluyor, genelde ofiste ne zaman iş yetiştimeye çalışsam hep hatalı yapıyorum ve fark edilince çok kötü oluyor, hatta dikkatsiz olduğum ve bu sorunu çözmezsem mesleğimi yapamayacağımı söyleyenler bile oldu. Ben sebebini tamamen strese bağlıyorum. Bi de yukarıda yazıldğı gibi not almadan ve plansız çalışmak da neden oluyor hatalara, illa ki bir şey kaçıyor aradan. Bence kesin bir çözümü yok bunun bu yüzden.


  • turuncu tonlarda  (31.07.18 01:08:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.