[]

Ahşap Oturma Takımı - Marangoz

Selamlar,

Ekteki bahçe oturma takımı internette 5.500TL'ye satılıyor. Hoşuma gitti ama tabi ki bu parayı bu oturma takımına vermem. Bunu gidip bir marangoza yaptırsam kaç para tutar sizce?


 
Eğer mağazada en boy bilgisi varsa kabaca desimetreküp hesabı yap. kerestenin fiyatları kalite ve malzemeye göre farklılık gösterse de 0.32 tl olarak kabul et. (desimetreküpü) kaba bir hesapla malzeme fiyatını buldun işte. ama işçilik değişir standart bir şey söyleyemeyiz. ve marangoz bunu bir kere yapacak daha pahalıya da gelebilir.

en güzeli bu sevdadan vazgeçmel
  • kablelvuku  (30.07.18 11:46:27) 
Aslında yapılan bir şey yok, gördüklerin işlenmemiş doğal ağaç. Zaten o yüzden pahalılar, daha ucuza mal olacağını sanmam.

Sadece gidip ağaçları alır, bir araya getirir ve bir de minder vs diktirip uğraşırsanız ucuza mal edersiniz. Yani bir marangoza gidip bunu bana yap deseniz 5500 TL yapmaz emin olun.
  • John Bloor  (30.07.18 11:54:37) 
istanbuldaysan natoyolu caddesine git, modakonun arkasında kalıyor. orada kütükçüler bol. hepsinden fiyat topla piyasayı çözersin aşağı yukarı.


  • sos fistik olsun mu  (30.07.18 12:00:30) 
Marangoz daha pahalı der emin olun


  • westblack  (30.07.18 12:26:31) 
marangoz bunu 5500 tl ye yapmaz, ben de atölye sahibi olarak açıkçası o fiyata yapmayabilirim.
dış mekanda kullanılacağı için her ağaç olmaz, yine dış mekanda kullanılacağından her vernik olmaz.
bundan ayrı ağaçlar ham halinde ve gayet serbest haldeler, altında muhtemelen 4 kütük var ayak olarak. ve araları açık. bu da demek oluyor ki kereste ne kadar fırınlanmış da olsa zamanla çalışmayacak dönmeyecek malzeme kullanılmalı.
kaliteli bir ağaçtan yapılacak olsa sırf kerestesi 2-3bin civarı tutabilir. işçilik de eklenince durum ortada. beğendiyseniz bu fiyata alın.
  • nwnd  (30.07.18 12:33:48) 
marangoz daha pahalı der +1

mutfağa masa yaptıralım dedik 1200 lira fiyat çekti. dümdüz masa iste 120 cm uzunluğunda 100 cm yüksekliğinde düz masaya 1200 lira istedi şeref yoksunu adam.
  • naksidil  (30.07.18 12:58:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.