[]

bulaşık makinesi iyi durulamıyor

makine yeni. taş çatlasa 10 defa yıkamıştır. son 3-4 yıkamadır bulaşıkların köpüklü olduğunu fark ettim. hatta emin olmak için kurutma aşamasında açıp baktım bildiğin köpüklü su var tabak çanağın üzerinde. 70 derecede 58 dk'lık programda yıkadım. tablet kullanıyorum.

böyle sıkıntı yaşayıp çözen var mı? yoksa teknik servise mi ulaşayım tez elden?


 
tuzunu kontrol ettiniz mi? tuz ışığı var mı makinanın?


  • fosforlu cevriye  (30.07.18 10:59:38) 
makine markası nedir ? hangi tableti kullanıyorsunuz ?


  • delidir yakalayin  (30.07.18 11:02:55) 
parlatacı ve tuzunu kontrol edin. kaliteli tablet kullanın. mesela fairy platinum... Eğer bunlara rağmen sıkıntı devam ediyorsa, müşteri hizmetlerini arayın. Bazen telefon yönlendirmesi ile sorunu cozuyorlar.


  • sfteses  (30.07.18 11:21:46) 
tuzu var gözüküyor. Tablet finish. kırmızı renkli paketi olan. Arçelik marka makine. eve gidince arayayım bakayım müşteri hizmetlerini.

Bu arada tuz koydum ama tuz ayarı falan yapılıyormuş makinanın sertliğe göre ama ben bulamadım kullanma klavuzunda.
  • hononu  (30.07.18 11:28:05) 
Kronik Arçelik sorunu. Keşke almadan sorsaydiniz burada. Bulaşık makinesi olayında en kötüsü Arçelik kesinlikle. Bizde var bir 10 senedir çoğu zaman 2 kere yıkıyoruz temizlensin diye.


  • westblack  (30.07.18 11:56:38) 
uzun programda yıkayın, bulaşıkları birbirinin üstüne gelmeyecek şekilde seyrek koymaya çalışın, iyi bir tablet kullanın, parlatıcı iyi kurumasına da yardımcı oluyor onu ihmal etmeyin.


  • ozgur bir kusun hatirati  (30.07.18 11:59:52) 
Edit yapamıyorum ama Sorunun kaynağı da büyük ihtimalle az su alması. Bu a+++++ olaylarından dolayı kanser olacağız ilerde. A++ olmak için Az su harcadigindan temizlemiyor makine.


  • westblack  (30.07.18 12:01:59) 
Benimki de arcelik ben cok memnunum makineden.


  • balpolen  (30.07.18 12:16:38) 
muhtemelen su tahliyesinde sıkıntı var. bir tesisatçı bir de servisi çağırmanız gerekebilir.


  • naksidil  (30.07.18 13:01:47) 
finish quantum vea fairy platinium kullanmanı tavsiye ederim. üstüne tuz ve partlatıcı ekle makineye. tuz ve parlatıcı ayarlarını kökle sonuna kadar. bizdeki electrolux makinede de aynı sorun vardı ancak böyle çözebildik.


  • delidir yakalayin  (30.07.18 13:47:01) 
Su fışkırtan düzeneğin (hem altta hem üstteki) deliklerini kontrol edin. Bazan kireç yüzünden tıkanıyor, eğer öyleyse topluigne gibi bişeyle kolayca açabilirsiniz.


  • mikro patlama  (30.07.18 14:04:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.