[]

devre mülk hakkında yaşadığınız ve duyduğunuz tecrübeler nelerdir?

annem ve babam haftasonu termal bir otelin tanıtımına gitmişler çok da memnun kalmışlar. devre mülk olarak satışa çıkarmışlar. yılda 1 hafta olacak şekilde peşin 13.000TL imiş. şimdi internetten baktığım kadarıyla dolandırıcılıktan dolayı fazlasıyla kötü yorum var. oteli yapan ve devre mülke çıkaran şirket sağlam bir şirket. gayet tanınan onca yıldır boy gösteren bir firma.

bu dolandırıcılık işi dışında ne gibi zararları olur? sistemin artısı eksisi nedir? bizimkiler sordular bana ne yapalım diye. görüştüğümüzde nedir ne değildir açıklayacağım. doğru karar vermeleri açısında yaşadığınız ve duyduğunuz tecrübeleri paylaşırsanız sevinirim.


 
Duydugum hep ayni sey: neden aldim bilmiyorum bosa para harcadim.


  • stavro  (30.07.18 10:46:36) 
Hiç gerek yok. Dolandırıcılığı geç, mantıklı değil. Biz girdik. Aşırı pişmanız. Şu an kendimizi "yav en azından 4 kere gittik" diye avutuyoruz.

Boşver. Numaramı vereyim annen baban beni arasın ben ikna ederim onları. Valla bak.
  • kablelvuku  (30.07.18 10:53:16) 
Devremulk kadar sacma bir sey yok hayatta.


  • ykyt  (30.07.18 10:53:54) 
Yılda 1 hafta için 13.000TL verilmez


  • malheiros  (30.07.18 10:57:37) 
millet gidilmez-edilmez-verilmez o kadar para demiş ama sebep göstermemiş

bunun en büyük dezavantajı bir kere satış yapıldıktan sonra tesisi kuran-satan işletme satışlarını bitirdikten sonra asgari düzeyde bakım dışında bir bakım, iyileştirme yapmıyor. her geçen sene hizmet kalitesi düşüyor, tesisin içi-dışı yıpranıyor. her sene bir önceki seneyi aratıyor. birkaç yıl sonra burası iyice leş oldu deyip gitmek içinizden gelmiyor. eşi dostu yerinize yolluyorsunuz.

bir diğer dezavantaj işletme ek gelir elde etmek için tesis içinde ve çevresinde sizin izniniz dışında değişikliklere gidebiliyor. mesela odaları ikiye bölüp bir anda kapasiteyi iki katına çıkarabiliyor. o zaman hem odalar avuç içi kadar kalıyor hem x sayıdaki müşteriye hizmet vermek için tasarlanan tesis bir anda 2x sayıya yetmeye çalışıyor. veya ortak tesisleri düğüne-nişana kiralayabiliyorlar vs.
  • yemrem  (30.07.18 11:09:51) 
Fiilen Dolandırıcılık. Bu konu hakkında açılan hukuk davalarında bile yargıtay içtihat geliştirmiş o kadar çok mağdur var ki.


  • damla sakızlı dondurma  (30.07.18 11:10:01) 
kağıt üzerinde mantıklı bence. yıllarca kullancan. 13000 tl'ye mesela 10 yıl boyunca 1 haftalık tatil yapabilir misin? ancak sıkıntı şu. vadetikleri hiçbir şey yok. bizimkilere de kakalamışlar. ücra bir yerden arazi almışlar. ufak birer ev dikmişler, 2 tane havuz koymuşlar al sana devremülk. izmir'in ücra bir yerine dağ başında bir evde kalmak için gidiyorsun. nerede olduğu önemli bence. ayrıca o vadettikleri ne zaman olacak sorun. mesela şu olacak deniyor ama belki 5 yıl sonra olacak. kağıt üzerinde güzel de pratikte dolandırıcılık.

yalnız baya sağlam dolandırıcılık. gidin taa ücra bir yerden arazi alın. ucuzdur zaten. 2 tane ev dikin ucuzundan. 2 tane havuz yapın devremülk diye kaktırın insanlara. insanlar da tatile gidiyoruz diye gitsinler. bir bok da yok pek. sanki 5 yıldızlı otel konforu varmış gibi satıyorlar ama hiçbiri olmuyor.
  • black mamba  (30.07.18 11:16:54 ~ 11:18:55) 
bizim devremülk var. ödememiz gereken yıllık aidat aynı odada 15 gün kalmak için ödememiz gereken parayla aynı.

o zaman biz baştaki parayı niye verdik?
  • babilbaligi  (30.07.18 11:18:16) 
- devre mülk?
- o işe girme!

ben hep böyle duydum.
  • epistemofili  (30.07.18 11:21:47) 
bu kadar cevap geleceğini beklemiyordum. ne çok mağdur varmış.

şimdi gidecekleri yer çiftehan kaplıcaları. zaten yılda bir kere gider bizimkiler ve en az 500 lira harcarlar aynı kaplıcada. düşünüldüğü giibi ücra sapa bir yer değil ve yaşadığımız yere 1 saat mesafede. aslında ben bu tarz şikayetlerle değil, direk devre mülk sisteminin olumlu ve olumsuz yanlarıyla ilgileniyorum.
  • burty  (30.07.18 11:23:52) 
Ben çok pis buluyorum devremülk işini. Sırf pis olmasından dolayı hayatta girmem böyle bir işe. Ayrıca bu işe girip de dolandirilmayan görmedim daha.


  • jackyr  (30.07.18 12:42:29) 
Ben daha el degistirmemis bir devremulk sitesi gormedim bu yasima kadar. İlk baslatan parsayi toplar ve kacar, arkasindan gelen "biz devir aldik hollandadan yasli turist getirecez 15 gunlugu 3000 euro, ama 700 lira aidatiniz var odemeniz lazim" der ve o da aidatlari toplayip kacar, arkasindan baskasi gelir vs vs. Boyle bir dongu. Devremulk pismanliktir, ozellikle emekli memur aileleri cok cabuk kaniyor anlatilanlara ve gorduklerine, lutfen ebeveynlerinizi uyarin, girmenizi asla tavsiye etmem.

Olaylar silsilesi icin sikayetvar.com da aydin termal devremulk seklinde aratabilirsiniz.
  • hailtothethief  (30.07.18 12:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.