[]

Spor ve kilo durumu?

Bayanlar baylar,

Sporu düzene iyice soktum yaklaşık 6 aydır sektirmeden yapıyorum(daha önce hiç bu kadar süre düzenli şekilde yapamamıştım). Son 2 ayda da biraz kilo vereyim dedim göbeği götürmek için. Bi 5 kilo kadar da verdim. Şimdi sorum daha da kilo vereyim mi, yoksa yavaştan kilo alıp kas kütlesi mi yapmaya çalışayım? Göbek hala var gibi, 83 cm civarı göbek çevresi bu sabah itibariyle, kilom 81 boyum 1m89.

Önerileriniz ne olur?

 
1.89 boya 81kilo fena degil ama boyu kiloyu bos ver, yag oranin kac?


  • crucio  (29.07.18 16:19:17) 
@crucio, valla bilmiyorum ne kadar doğru ama benim evdeki baskül %16 diyor. Ama güvenilir olduğunu bilmediğimden göbek çevresi ölçümünü yazdım, daha sağlıklı olur diye.


  • noluyo yaa  (29.07.18 16:22:43) 
boy ve kilona bakarsak, 6 aydir da spor yaptigini dusunursek %16 dogru olabilir. cok kotu bi oran degil bence. agirlik calismalarina baslanabilir. bu esnada yag yakimi da devam eder zaten. kilo vermeye yada kilona odaklanma. yag oranini dusurdugun surece cok daha iyi ve fit bit vucudun olur. bu surecte kilon artadabilir. cunku ayni hacimdeki kas doku, yag dokuya gore daha yogun olur ve daha agir olursun. 1.75 boyda olup 80kg olan birisi ucgen vucuda sahipken, 70kg olan birisi dombili olabilir, oluyor.


  • crucio  (29.07.18 16:30:50 ~ 16:31:04) 
Ağırlık antrenmanı kasları büyütmek için şart ve kaslar büyüdükçe durduğun yerde yaktığın kalori bile artacaktır.

Sonra yağ oranını belirlemek spor dışında beslenmeyle de alakalı. Yani toplam kalori dışında kalorinin geldiği yerin hesabına da bakmalısın.

Yoksa kaslar iyice erir 'skinny fat' olursun.
  • idexo  (29.07.18 20:24:56) 
@idexo, onun olmaması için elimden geleni yapıyorum zaten. Abur cubur falan tamamen kestim, haftada bir cheat meal yapıyorum o kadar. Baya yulaf-yumurta-et-tavuk-haşlama patates şeklinde besleniyorum öbür türlü.


  • noluyo yaa  (31.07.18 15:34:20) 
patates ne ya. bos karbonhidrat. bosver onu. protein ve yag agirlikli beslenmen lazim. findik, kaju, vs tarzi kuruyemislerle ara ogunler yapabilirsin. sabahlari iki haslanmis yumurta, oglen salata, aksamlari et/tavuk/balik olacak sekilde bir diyet belirleyebilirsin.


  • crucio  (01.08.18 00:22:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.