[]

Ekranı Kırık Dizüstü Bilgisayarı VGA ile Tv'ye Bağlamak

Arkadaşlar ekranı kırık yeni format atılmış intel işlemceli bir bilgisayarı VGA ile tv'ye bağlamaya çalışıyoruz fakat görüntü alamıyoruz. Sanırım ekran kartı driver'ları yüklü olmadığından çalışmıyor. Bilgisayardaki harddiski çıkarıp başka bir pc'ye taktığımda da kendi görüntü driverlarını yükleyemiyorum çünkü halihazırdaki pc amd işlemceli bir bilgisayar ve intel driverlarını yüklememe izin vermiyor. laptop'ın ekranını komple çıkarmamıza rağmen VGA ve HDMI'dan hiçbir şekilde görüntü alamıyoruz. Harddisk'e nvidia driverlarını kurabilsem belki sorun çözülecek fakat harddiski monte ettiğimiz pc "amd radeon" ekran kartına sahip. sürücü imzası kontrolünü devre dışarı bırakmama rağmen driverlarını kuramıyorum. ekran satın almadan nasıl çıkarım bu işin içinden?




 
bilgisayar ilk acilirken f8 e abanip cikan menuden guvenli kipte aç. guvenli kipte ekran karti surucusu olmasa bile VGA dan goruntu alman lazim, surucuyu oradan kurarsin. guvenli kipte VGA goruntu alamiyorsan baska bir sorun vardir.


  • robokot  (29.07.18 14:00:07 ~ 14:00:17) 
maalesef işe yaramadı. kırıp atacam en sonunda şu bilgisayarı. farklı bir pc'de driver kurmama izin vermemesi başlı başına saçmalık. driverları kurabilsem yüksek ihtimalle çalışacak.


  • ertesiyarin  (29.07.18 14:06:12) 
bilgisayar ilk acilirken windows acilmadan once yani, olan biteni gorebiliyor musun? windows logosu, f8'e bastigin zaman ickan menu falan bunlar TVde gozukuyor mu?


  • robokot  (29.07.18 14:08:36) 
hayır dostum, hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. zaten bios kısmını hdmi göstermiyor diye vga kablosu aldım fakat vga ile de göstermiyor. ekran kartı driverları yüklü olmadığı için vga ve hdmi çıkışları komple iptal sanırım.


  • ertesiyarin  (29.07.18 14:10:17) 
yok BIOS kismini bile TV ile gormuyorsan driver ile alakasi yoktur cunku oralar driver'in yuklendigi asama bile degil. driverlar windows acilip da login ekrani gozuktugu seviyede devreye giriyor zaten.

laptop uzerinde cikisi VGA / HDMI cikis arasinda degistirten bir dugme olabilir o zaman, ona basmak denenebilir, laptop bir sebeple VGA cikisina goruntu gondermiyor acildigi anda en azindan ilk windows yuklenme asamasina gelene kadar gostermesi lazim.
  • robokot  (29.07.18 14:14:15) 
laptop ışıkları yanıyor fakat hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. ne hdmi ne vga.


  • ertesiyarin  (29.07.18 14:20:14) 
televizyonun girisleri ile ilgili bir problem olabilir mi (veya televizyon uzerinde bir ayar)? saglam bir bilgisayar + ayni kablo ve baglantilar ile deneme imkani var mi?

VGA analog bir baglanti oldugu icin bilgisayar VGA ya cikis veriyorsa, kablo takar takmaz her turlu goruntu gelmesi lazim. Windows acilmadan once en azindan gelmesi lazim.
  • robokot  (29.07.18 14:21:37 ~ 14:22:12) 
kendi bilgisayarım ile televizyondan vga girişi ile görüntü alabiliyorum. kablo çalışıyor.


  • ertesiyarin  (29.07.18 14:25:51) 
o zaman kirik bilgisayarin modeli ve VGA kelimeleriyle bir internet taramasi yapmak lazim birilerinin basina gelmistir...


  • robokot  (29.07.18 14:32:32) 
laptoplarda default olarak hharici monitor portlari aktif olmaz. onun kisayolu vardir. ona basman lazim. fn tuslarina bak. olmazsa bir de windowslarda standard olarak "windows"+P kombinasyonu otomatik olarak presentation modu oluyor. bu da VGA portunu aktiflestirir muhhtemelen.


  • crucio  (29.07.18 16:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.