[]

Amerika - sertifika programları hk bilgisi olan?

arkadaşlar amerikaya gitme gibi düşüncelerim var. ya iş vasıtasıyla gideceğim ya da bir sertifika programına kaydolup (çalışma izni hakkı veren) o şekilde gideceğim. amacım sonsuza kadar orda yaşamak değil ama kendime 1-2 senelik bir amerika tecrübesi kazandırmak.

merak ettiğim şeyler var, kendim de olabildiğince araştırıp bunlara yanıt bulmaya çalışıyorum ama birebir yaşamış veya yaşamış birinden tecrübe etmiş kişilerden de bir şeyler duymak iyi olur.

ön not: yazılımcıyım (diplomasız yazılımcı. iibf mezunuyum. o yüzden master vs. kovalayamıyorum malesef)

www.bentley.edu

şimdi şöyle bir şey buldum. 1 senelik bir kurs ve "kurs boyunca -1 senelik- çalışma izni kazanılabilir" falan diyor. buradaki "bilir" kısmı vurucu biraz.

bu tür sertifika programlarından, program boyunca çalışma izni alma durumu nasıl oluyor?
alınıyor mu, yoksa yine bir şirketin sponsor olması vs. gerekiyor mu?
bu tür kurslarda başvuru ve kabul süreci nasıl oluyor, nelere dikakt ediyorlar genelde?

benim amerikada iş tecrübesi kazanmam gerek, o yüzden oraya sadece kurs veya dil okulu için g idemem. siz ne tavsiye edersiniz?

aklma gelmemiş ama sizin söylemek istediğiniz bir şeyler varsa...

 
bir de bu lamba school varmış sanırım ama onları hiç anlamadım.
senin programını karşılıyorlar, sonra sen de belli bir süreçte 40bin dolarlık yardım yapıp başkasının okumasını sağlıyorsun gibi bir durum var sanırım

  • tchuck  (29.07.18 14:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.