[]

sözlükle büyüyen nesil gerçeklikten uzak bir yapıya mı sahip?

ekşi sözlükle büyüyen- şu anda kullanan kişiler sizce sanal bir değer yargısına sahipler ve gerçeklerden uzaklar mı acaba?

Misal askerlik, misal türkiyeden s.tir olup gitme, misal aşırı duyar kasıp popoyu oynatmama, misal sözlükte yapılan klavye delikanlılıkları, misal ilgi çekme isteği... vb vb vb vb.....

Herkes sanki sahnede tek başına rol kesiyor.

Tecrübesizlik diyeceğim değil, bir kekremsilik var ama çözemedim ben.

bana böyle gelmekte, haklılık payım var mı?

not: bu dediğime ben de dahilim, kurtulmaya çalısıyorum bu durumdan....

 
Simple present tense ingilizcesi olan yurt dışına gidecem diyor. Telepatiyle anlaşacak.


  • gölgede aynı  (29.07.18 00:57:02) 
bence internet ile buyuyen nesil guncel dusunce trendlerini daha iyi takip ediyor, eski nesil gerceklikten uzak bir yapiya sahip, daha kemiklesmis fikirlerin sonsuza kadar hukmunun surecegini dusunuyorlar.

evet yakinda turkiye'de askerlik sistemi degisecek, mecbur. eskiye sorsan "sike sike yapacaksin hehehe"

evet egitimli kesim basta olmak uzere turkiye'den buyuk bir goc var bati ulkelerine. gecen sene turkiye venezuela'dan sonra en fazla dis goc veren ulke oldu diye hatirliyorum. eskiye sorsan "turk'un turk'ten baska dostu yok"

duyar kasma da internet caginda sesini amplifiye etmenin gecerli metodlarindan biri, bugun biri sozlukte veya orada burada baska somut bir hareket yapmayacagi bir konu hakkinda yazip bir tartisma baslatabilir, bu tartisma buyuyebilir ve yuzlerce sitede haverlerde hatta televizyonda bile insanlarin onune sunulabilir. bu internetin sundugu bir imkan, yine eskilere sorsan "sokaga cikacaksin eylem yapacaksin" derler.

zaman degisiyor, tabii ki yine neslin de deluzyon icinde oldugu konular vardir her nesilde oldugu gibi ama dogru dinlenilirse yeni nesil gelecekle ilgili ilginc seyler soyluyor bize, bu sadece turkiye'de de degil, ecnebilerin "millennial" dedigi nesil icin tum dunya'da da bu boyle.
  • robokot  (29.07.18 01:14:51 ~ 01:16:49) 
sözlük ya da benzerleri, içeriğini ciddiye alınca kafa yapıyor. ben ondan diye düşünüyorum.
orada oluşan çoğunluk neyse onun gerçek olduğuna ilişkin bir illüzyonu, kendi kendine oluşturmaya başlıyorsun.

  • dafaisss  (29.07.18 01:18:23) 
çevremdeki çoğu insan da bu şekilde değer yargısına sahip ve çoğu da ekşi sözlük kullanıyordur ama sözlüğün kendi özeliyle alakalı durum yok bence sosyal medya insanlara yaşadığı toplumdan soyutlanma becerisi kazandırıyor, istediği yere ait olma gücü veriyor.İllüzyon mudur değil midir oraya girilse çıkılmaz bana kalırsa.


  • lansta  (29.07.18 01:22:52) 
internetle beraber gelen sıkıntı bu...çok suni ve yapay oldu herkes , özelliklede bu teknolojiyle büyüyen yeni nesil.ekşi sözlükte yazar olmakta bu kişilere ekstra bi kıdem vermiş gibi hissettiriyor.bi konu hakkında tam bilgi sahibi olmadan sürekli eleştiri ve alaycı yazılar ekşi sözlükten soğuma nedenimdir.uzun zamandır çok ciddiye almadan bi konuda okuyacağım konuyu okuyup çıkıyorum.gitgide kalitede düşüyor


  • KingDagos  (29.07.18 01:26:59) 
Msn ve irc döneminde millet böyle değildi. Hatta msn herkesin iç dünyasını ortaya döküyordu. Ne dinliyorum özelliğinden şimdinin entellerinin ağır arabesk takıldığı ortadaydı


  • gölgede aynı  (29.07.18 01:51:11) 
intermediate ingilizce (işime yaramadı) ve sıfır rusça ile, rusya'ya geldim. telepatiyle anlaştım. 6 yıl oldu. şimdi iki dile de oldukça hakimim. araya ispanyolca da sıkıştırdım biraz. bırakın gidebilen gitsin.


  • tom creo  (29.07.18 07:18:55) 
(bkz: mass hysteria)
(bkz: circle jerk)
(bkz: group ego) veya (bkz: toplu ego)

gibi sosyal psikolojik konuları da göz önüne alarak sözlüğe bakmak gerek.

Sözlük de bir medya ve toplu egoların oluştuğu bir ortam. Toplumun girmesine oldukça müsait bir alan. Ait olma ihtiyacıyla insanlar en aptal şeyleri söyleyebiliyor, kabul görmek için her şeyi yapabiliyorlar.

Şunu bilmek gerek: 'Topluluklar cahildir, bireyler birey olamadan cehaletten sıyrılamazlar.'

Fakat birey olmayı başarmaksa oldukça zor ve zahmetlidir. Birey olup toplumu karşına almak sürüdeki bireyin içgüdülerine de terstir.

Daha önce başkaları için de önerdiğim bazı baş ucu kitapları var:

Scott Peck - The Road Less Traveled

Eric Fromm - Escape From Freedom

Friedrich Nietzsche - Beyond Good and Evil

Friedrich Nietzsche - Zur Genealogie der Moral

edit: Kısmen @robokot'a da katılıyorum.
  • idexo  (29.07.18 08:39:58 ~ 08:44:03) 
sadece sozlukle buyuyen nesil degil, 30'undan sonra sozlukle tanisan kisiler de gerceklikten uzaklasiyor. burasi bi fanus ortami, degil dunyanin ulkenin bile %1'inden fazlasinin takip etmedigi, yazmadigi bir ortam. dikkat cekme istegi, trolluk vs de bonusu.


  • crucio  (29.07.18 13:34:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.