[]

Kişinin kendine yaptırım uygulaması

Kendime kızgın oldugum konular birikti ve kızgınlığım geçecek gibi değil.

Kendime şu cezayı vereyim de aklı başıma gelsin de diyemiyorum, var mı sizin bu tip bir uygulamanız? Kişi kendisine ceza verebilir mi, kendi uzerinizde ne kadar yaptırımınız var? Yoksa kendinizle barışçıl bir politika izleyip canım kendim mi diyorsunuz?

Başlık aşırı saçma olmuş, aklima saçma olmayanı da gelmedi ne yazik ki :/

 
Spor salonunda kendi sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. Koşuya çıkıp da, nabzınızı zorlayabilirsiniz.

Dolaylı olarak ben bu şekilde terbiye etmeye çalışıyorum.
  • birdenbire  (29.07.18 00:39:13) 
sevmediğim işleri yaparım bazen kendime kızdığımda, hem işler aradan çıkar hem kendimi cezalandırırım.

for egzampıl, bulaşık, evi toplama vs.
  • binder dandet  (29.07.18 00:41:30) 
@binder dandet; onları ben de yapıyorum. Ama bunlar daha çok boşa geçecek olan zamanı iyi değerlendirmek gibi sanki...


  • birdenbire  (29.07.18 00:43:31) 
insanlar diger hayvanlarin cogu gibi ceza ile degil odul ile egitildiklerinde davranislarini degistiriyorlar. yani yapmaman gereken seyleri yaptiginda kendini cezalandirmak yerine yapman gereken seyleri yaptiginda kendini odullendirsen kotu davranislardan kurtulma ihtimalin daha fazla olur.

ille ceza ise, bir cok memelide en kuvvetli ceza sekillerinden biri fiziksel aci veya mahrumiyet degil utanctir. bir ebeveyn misafirlikte yaramazlik yapan cocuguna bir tokat attigi zaman mesela o cocuk yanagi acidigi icin degil utandigi icin aglar.

bu arka kapiyi nasil kullaniriz dersen: yapmak istedigin amaclarinla ilgili bir yakininla konusup uzerine bu kisiye karsi mahcup olmamanin sozunun eri olmanin sorumlulugunu almak ise yarayabiliyor. mesela kisi esine / partnerine veya yakin bir arkadasina "ben sigarayi birakiyorum bundan sonra icmeyecegim" dedigi zaman, kendi kendine verdigi sozden daha etkili oluyor cunku isin icine utanc giriyor. sen kendi kendine soz verip sonra tekrar sigara ictiginde senden baska kimse bilmiyor ama bu bilgiyi aciga yayarsan utanmaktan kacinma durtusu daha basarili olmaya itabiliyor seni.
  • robokot  (29.07.18 01:03:07 ~ 01:03:46) 
iç disiplin diyoruz ona. iç disiplin dış etkilerle elde edilemez. bir kere içinde olacak, niyeti. burnunu sürttürecek durumlara sok kendini, acı yegane öğretmendir ^^
bunları gündelik mevzular için soruyorsan ona bir şey diyemeyeceğim, beslenme düzeni ya da bir şeye devamlılık göstermek ile ilgiliyse sorduğun; pek geçerliliği olacağını zannetmiyorum dediklerimin.

  • dafaisss  (29.07.18 01:21:09) 
soru saçma değil , bence insanları hayvanlardan ayırt eden en önemli özellik insanın iradesi.bunu kontrol etmek son derece önemli.

sorunun cevabına gelirsek , ne tür konularda kendine kızgınsın.bu konularda ceza çözümmüdür? czadan emin değilim irade işi kafada bitiyor.kafada bitiremiyorsan iş biraz bağımlılığa giriyor.

yardımı dokunurmu bilmiyorum daha basit kendimden örnek vereyim.bi ara çok fazla para harcadığım dönemde daha kontrollü hareket etmem gerektiğini düşündüm ve 1 hafta kendime küçük bir bütçe ayırıp o haftayı geçirdim.sonra 2. haftada aynı işlemi yaptığımda 3. hafta para kısıtlamam olmasada daha kontrollü hareket etmeye başladım.

gibi gibi
  • KingDagos  (29.07.18 01:36:06) 
Uzun süre nefes almama cezası veriyorum kendime. Bi gün ölürsem her şey sona erecek.


  • [GODDARD]  (29.07.18 03:28:50) 
@birdenbirenin dediği gibi yapıyorum spor salonunda. Ayrıca kitap okumaya zorluyorum kendimi bir de. Eğer vaktim varsa 3 saatten az olmamak üzere şehirde nereye kafam eserse oraya yaya olarak gidiyorum. Genelde üç saatten sonra yorgunluk çöküyor. ister istemez geri dönüyorum eve. İşlerime de devam ediyorum kendimi zorlayarak.


  • ceyhan prensi adana  (29.07.18 21:29:18) 
temel nedenleri yani istemediğiniz şeyleri yapmanıza neden olan şeyleri çözmeden dengeyi sağlayamazsınız.


  • filmlovepenguin  (29.07.18 22:44:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.