[]

Sigara bağımlılığı

Fiziksel ve psikolojik olarak ne zaman sonra sigara bağımlısı olunur? Mesela haftada 1 paket mi, gittikçe alınca mı, nedir? Ayrıca şöyle bir hayat var mı, ben -atıyorum- ayda 1 paket iceyim böylece bagımlı olmam.




 
tamamen öznel şeyler. günde 1 paket içip bağımlı olmadığını iddia eden de var.


  • goodz  (28.07.18 20:49:36) 
Beynin sigara olmadan dopamin üretemediği zaman bağımlı olmuş olursun.


  • angelus  (28.07.18 20:50:28) 
fiziksel kolay 1-2 haftada olursun ama 1-2 hafta da kurtulursun. asıl sorun psikolojik bağımlılıktır o da her insandan insana değişir. benim mesela 3-4 sene sürdü bağımlı seviyesine gelmem.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.07.18 20:53:48) 
Bence haftada bir iki paket tam bagimlilik sayilmaz.

Zaten bagimlisi gunde bir iki paket iciyor. Gunde iki paket 20×2=40 dal sigara.

24 saatin 8 saatini uyusa 16 saat kaliyor. Her 20-25 dk da bi sigara icmesi lazim bunun icin :D
  • imelih  (28.07.18 20:58:32) 
yanlışım varsa düzeltin bir yerde okumuştum nikotinin bağımlılık yapma gücü kokainle aynıymış. O yüzden hiç başlamamamak en iyisi.


  • redskull  (28.07.18 21:02:59) 
10 senedir sigara içen biri olarak söylüyorum.

1: kendine paket aldığın zaman
Ve
2: cebindeki paranı bi kısmını ilk ona ayırdığın zaman,

Bağımlı olmuşsundur.
  • brad pitt  (28.07.18 21:06:35) 
Bence hiçbir zaman bağımlı olunmuyor. Bu biraz kendinizi kandırmakla ilgili.


  • karacigerim vur kadehlere  (28.07.18 22:09:10) 
sigara aklına geldiğinde refleks olarak havayı içine çekme hissi oluşuyosa bağımlısın bence.

..dış görünümüne özen gösterenlere kamu spotu..

bu arada sigara cildi bozar kırış kırış yapar matlaştırır soldurur afedersin bk gibi olur yüze bakılmaz hale getirir yüzün insan pembesi değil camel sarısına bürünür +10 yaş gibi gözüktürür gözünün feri yüzünün nuru gider dişlerin değil sarı simsiyah olur diş etlerin bile yok olur dilinin üzeri pembe değil beyaz olur ağzın lağım gibi olur.

ama içmezsen, bunların hiçbiri olmaz.. içen espresso içsin bence, kafein shot.

..dış görünümüne özen gösterenlere kamu spotu..
  • ssiradanbirigibi  (29.07.18 00:19:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.