[]

Yol/Yarış bisikleti tercihiniz ne olurdu?

Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Nasılsınız.

Spor amaçlı, amatör olarak bisiklete başlayalım dedik. Kararımızı da yol bisikletinden yana verdik. Kron rc1000 ve rc2000'ler nasıl. Gözumüze ve bütçemize hitap ediyor. Kullanan arkadaş var mı aramızda. Artıları eksileri nelerdir. Ya da bu bisikletler tarzında öneriniz ne olurdu.


 
Selamlar hocam,

Şehir bisikletinden yola geçmiş birisi olarak tecrübelerimi aktarayım, işinize yarar umarım. Ben daha çok performans istiyorum, şehir bisikleti artık beni kesmiyor diyerek yakın zamanda yol bisikletine geçtim, fakat biraz vakit geçirdikten sonra daha iyi bir şehir bisikleti alıp yola geçmeseydim diye düşündüm. Aslfaltları fena denilmeyecek bir yerde yaşıyorum ama yine de yollar fark edemediğim kadar can sıkıcıymış, her şeyi hissettirdiği için kullanım esnasında bilek ağrısı yapıyor, şehir bisikletine kıyasla daha çok eğilmek zorundasın, eğilmesen frene basamıyorsun bu da seni kısıtlıyor. Şehir bisikleti ve sistemi daha bana göreymiş onu anladım.
Ama bisiklete gelecek olursam ciddi manada hafiflik var, performans olarak gerçekten tatmin edici, yolda aktığını hissediyorsun ama tekerler çok ince olduğu için korkudan pek akamıyorum, uzaktan göremediğim bir çukur ya da taş düşmeme sebep olacak diye çekinerek gidiyorum.
Velhasıl bisikletlere yorum getirmek yerine şehir bisikleti güzellemesi yapıyorum. Uzun turlara çıkmak gibi bir hedefiniz yoksa şehir alıp yolunuza bakın. Keyif binicileri için daha uygun bir tür. Anadolu yakasındaysanız ve 180 üzeri iseniz ben size benimkini arada veririm tur atarsınız.
  • Nature Works  (28.07.18 23:30:41) 
Teşekkür ederim @Nature Works. Aklıma takılan noktalara parmak basmışsınız. Ben de şehir bisikletinden geçiş yapıyorum arkadaşlarımın isteği üzerine. Ama benim de gönlümde yatan şehir bisikletleri. Siz de ne vardı acaba? Nazik teklifiniz için de teşekkür ederim ama kocaeliden yazıyorum. Sağlıcakla kalın.


  • tayfun27  (29.07.18 07:02:16) 
Carraro s224 vardı, corratec dolomitiye geçtim.


  • Nature Works  (29.07.18 14:30:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.