[]

Sahipli ama sokakta bakılan sürekli bağlı köpek

Herkese selamlar,

Anlatacağım şey biraz uzun, ama olabildiğince kısa yoldan durumu ve sorunumu tarif etmeye çalışacağım. Yaşadığım yerde 2 seneyi aşkın süredir, boynundan bağlı bir köpek var. Yaşadığım sokağın, boş olan bir arazisinde bu köpeğe derme çatma bir ev yapılmış, hayvan sürekli havlıyor, yemeği var mı yok mu sürekli olarak bilmiyorum ama arada işiyor yaşadığı yere de. Sahibi olacak insan arada gelip tartaklıyor, laf edince bağırıp çağırıyor. Ben şu anda bu satırları yazarken köpek boşluğa havlıyor ve ağlıyor bir yandan. Gerçekten dayanacak gücüm kalmadı. 1 senedir burada yaşamıyordum, bu yaz geldim. 1 sene önce köpeği sürekli gezdiriyo, ilgileniyo, koşturuyordu. Köpek şu an içler acısı halde, çok yaklaşamıyorum deli gibi havlıyor. Üzerinde yaralar var sanırım, derisinin bazı yerlerinde tüyleri tamamen dökülmüş.

Ne yapılabilir? Nere aranmalı? Burada sürekli kalmıyorum, buraları pek de bilmiyorum. Belediyeyi aramak geldi aklıma, (belediye CHP belediyesi ve sokaktaki hayvanlarla diğer belediyelere göre daha ilgililer). Boynundan bağlı ve bir arazide bakılan bu köpeğe bir yardımları olur mu, yoksa biz ilgilenemeyiz sahipli mi derler? Bu kişiyle muhatap olmak istemiyorum asla ama bu duruma da bir son vermek istiyorum.


Çok teşekkürler şimdiden önerileriniz için!

 
Ne biçim insanlar var!

Belediyeyi arayın bir onlara danışın bir şey yapılabilir mi öğrenin. Polise de şikayetçi olun hayvana eziyet edildiğinden bahisle ceza uygulanmasını isteyin. En etkilisi de hayvan haklarıyla ilgilenen gruplara yazın destekçi bulursanız adamın üzerinde baskı kurabilirsiniz. Kim ne der bilemezsiniz önce bir deneyin aldığınız sonuca göre başka adım atarsınız.
  • mabesa  (28.07.18 20:19:02) 
mesaj attım size


  • rakicandir  (28.07.18 20:27:16) 
Biildiğim kadarıyla sahipli hayvanlar için şikayetlere tarım ve hayvancılık bakıyor. Ancak en etkili yol hayvansever derneklerle beraber hareket etmek. Bir video çekip paylaşırsanız gidip kapıya dayanacak birileri bulunur mutlaka. Anladıgım kadarıyla sahibi konuşulup sahiplendirmeye ikna edilecek biri değil zaten.


  • hipopotamus  (28.07.18 21:29:48) 
bulunduğunuz yerde ya da ilde illa hayvan derneği vardır, fb dan da rahat bylursunuz


  • oscar  (28.07.18 21:41:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.