[]

Otomatik vs manuel vites

Merhaba,
Birkaç aydır otomatik vites araba bulmaya çalışıyorum. İlk arabam olacak. Bütçeme göre olanlar ya fazla hasarlı ya km çok yüksek ya da bilen kişilere sorduğumda araba bu fiyat etmez dendi. Acaba daha fazla beklememek için manuel alsam mı?

Otomatik kullanan arkadaşlar aklımı çeliyor. Bense fazla panik biri değilim alışırım diye düşünüyorum. Ama size de sormak istedim, manuel çok mu yorucu olur? Gerekirse birkaç ay daha bekle mi dersiniz?

Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim :)

 
Nerde yaşıyorsun? Eğer istanbul'sa otomatik olsun


  • clones  (28.07.18 14:45:10) 
Ankara’da kullanacağım


  • antikitleruhlu  (28.07.18 14:47:11) 
Ankara’nın o yokuşlarında kesinlikle otomatik.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (28.07.18 14:47:42) 
Hem otomatik hem de hill holder ozelligi olsun


  • twelfth  (28.07.18 14:50:06) 
Bütçe 40.000 tl'nin altındaysa manuel daha mantıklı. Otomatik vites zengin oyuncağı. 3 4 ayda manuele alışırsın.


  • signore  (28.07.18 14:57:25) 
İstanbul’da trafiği ve yokuşu olan yerde işe gidip gelmek için manuel kullanıyorum. Keşke otomatik olsa dediğim ancak çok uzun süren dur kalk trafikte oluyor. Onun dışında manuel kullanmak gayet zevkli. Bütçe sıkıntısı varsa hiç boşuna yorulmuş otomatik araba alıp kumar oynamayın.


  • catch the arrow  (28.07.18 15:04:24) 
@signore bütçem 40bin civarında. En fazla 42-43 olabilir.


  • antikitleruhlu  (28.07.18 15:06:41 ~ 15:07:09) 
otomatik varken ozellikle buyuk sehirlerde manuel'i napacaksiniz; kac yildir otomatik kullanirim buyuk rahatlik her anlamda


  • kamyonsans  (28.07.18 15:13:08) 
otomartik de kullandim duz vites de kullandim. benim acimdan bir farki yok. 10 yil istanbulda duz vites kullandim hhic de ayagim vs kopmadi. insanlar biraz abartio bana gore. otomatik vites hhem daha pahali olur hhem de daha hassas olur ariza vermeye daha yatkindir. tamiri de daha masrafli olur. otomatik vites alacagin paraya bir ust segment daha yeni ve donanimli bir araba almayi tercihh ederim. ayrica her markanin otomatik vitesi de kullanilmaz bazilari cok dandik oluyor ve hem yakit hem performans noktasinda insani sogutuyor. eger otomatik vitesi iyi olmayan bir marka alacaksan hic alma daha iyi. bir de bazi durumlarda otomatik vitesin tepki vermesi daha gec oluyor. bu da ani hareket etmen gereken yerlerde kaza yapmak ile yapmamak arasinda gidip gelmek demek.

butcen cok dusuk o paraya duzgun otomatik vites araba olmaz bence. ben olsam manual alirdim. iki-uc haftaya alisirsin debriyaja. zaten bir sure sonra artik elinin ayaginin bir uzantisi gibi oluyor debriyaj ve vites. hhic dusunmuyorsun ve farketmiyorsun bile vites degistirdigini vs
  • crucio  (28.07.18 15:42:52 ~ 15:44:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.