[]

internet hızı ile alakalı çözüm önerisi hk.

selam fellas,

ttnet kullanıyorum ve bulunduğum bölgede 16 mbit hizmet verebiliyor. ben de 14 mbit hız alıyorum buraya kadar bi sıkıntı yok.

sorun şu ki; bi video(10 saniyelik) ya da bi fotoğraf yüklenmesi bazen 1-2 dakikayı alıyor. speedtest'ten kontrol ediyorum hızda sorun yok ama fotoğraf yüklenmesi vs. sadece evdeki wifi'ye bağlandığımda çok yavaşlıyor.

not: bi hafta önce dışarıdan gelen kabloya bağlı olan kabloyu değiştirdim daha uzunuyla aynı şekilde bağladım. bundan kaynaklı olabilir mi sorun?

teşekkürler.

 
1-Asagidan evine gelen kabloyu degis.
2-kablolu baglaniyorsun degil mi?
3-ayni zamanda modemin kablosuz ise baskasi disaridan baglaniyor mu ona bak
  • müptezel dostoyevski  (28.07.18 01:36:06) 
bence ttnette bir problem var ben de basligini acmaya geldim. evde 100mbit internet var ama 2 gundur yurtdisi icerige erisim 2-4mbit hizinda. yurtici serverlar 100mbit calisiyor ama avrupa serverlari dediginde hiz 2-3mbit e dusuyor.

speedtestten baska bir server sec yurtdisinda olsun bak bakalim ayni hizlari alabiliyor musun. speedtest varsayilan olarak ulke icinden bir server seciyor. o da hizda sorun yok yani. sorun yabanci hostlarla iletisimde.
  • robokot  (28.07.18 01:40:54 ~ 01:43:29) 
@müptezel dostoyevski

1) onu ben değiştirebilir miyim yoksa elektrikçi mi çağırmam lazım?
2) hayır wifi
3) modemim şifreli başkası bağlanamaz sanırım.
  • rahat ya  (28.07.18 01:53:16) 
bu arada ping 90 olarak gözküyor.


  • rahat ya  (28.07.18 01:56:51) 
@robokot

aynen helsinki seçtim dediğin gibi 2.38 mbit'e düştü hız. ne yapacağız peki? :/
  • rahat ya  (28.07.18 01:58:42 ~ 01:58:53) 
valla yapacak bir sey yok bekleyecegiz. benim kendi vpn serverim almanya'da, simdi amsterdam hizlarina baktim normal, geri kalan hepsi kagni gibi. o yuzden gecici olarak amsterdam'a tasiyacagim server'i ama vpn kullanmiyorsan yapabilecegin bir sey yok sanirim. arayip sikayet edecegiz surerse.


  • robokot  (28.07.18 02:01:03 ~ 02:01:25) 
Ağ tarafsızlığı diye geçen olayın kurbanıyız yoğun saatlerde aynı bilgisayarda vpn olmadan aynı siteye girdiğimde video kalitesi düşük ve donarak geliyor ama opera ile vpn’i açtım aynı siteye girdim kalite, akış bayağı değişti.
Bunu bir dene ben fiziksel bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

  • murtiii  (28.07.18 02:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.