[]

Önümde memeler fora bebek emziren hasta yakınını nasıl uyarabilirdim?

Polikliniğe annesini getiren bir genç kadın anladığım kadarıyla mecburen bebeğiyle gelmis. Çocuk bi türlü durmadı. Sonra kadın açtı memeleri emzirmeye başladı. Bi de diyor ki "ikisi de açık bakalim hangisini seçecek ehehe." Izin istemek filan yok. Nasıl olsa erkek yok diyip arkasına yaslandı. Annesi de 60 yaşlarında bir kadın. Refakatciye ihtiyacı yok. Bir miktar rahatsız oldum, biraz toyum bu konularda da. Nasıl uyarabilirdim?
Bu arada toplum içinde örneğin restoranda toplu taşımada filan bir kadının bebeğini emzirmesi bana doğal geliyor, eklemek istedim. Önümdeki kadın direkt çıplaktı.



 
Sert bir dille uyarabilirsin.


  • signore  (27.07.18 18:56:20) 
Sütünüz bozulmasin isterseniz birini de ben kapayim taze taze icer aksam yavrucak diyebilirdiniz. Bencilliginizden kurtulmaniz dilegiyle...


  • neverlose  (27.07.18 18:56:43) 
neden uyaracaktin problem neydi anlamadim.


  • robokot  (27.07.18 18:57:50) 
uyaracak daha önemli şeyler bulunabilir. bebekli kadın ne de olsa. nasıl rahat ediyosa öyle davransın.

edit: ben bi de erkek olduğunu düşünerek yazdım bunu.
  • Delay Fuze  (27.07.18 18:59:39 ~ 19:23:06) 
Ne rahatsız tiplersiniz "Biri bi şey yazsa da saldırsak."


  • Corrigan prefers beer  (27.07.18 19:04:48) 
Insanlar cocugunu beslemek icin neden sizden izin istesin? Burada rahatsiz olan size cevap verenler degil.


  • evrim halkasi  (27.07.18 19:24:06) 
postmodern biridir o, bırak emzirsin. uyarırsan daha da gaza gelip hastanenin ortasında falan yapabilir, hem halinden memnunsa kime ne?


  • giovanne  (27.07.18 19:26:05) 
anladığım kadarıyla kadın emzirdiği için değil, hemcins oldukları için memeleri fora açıp yarı çıplak durduğu için rahatsız olmuş arkadaş.

"ikisi de açık bakalim hangisini seçecek ehehe."

valla bir erkek de benim karşımda donunu indirse rahatsız olurum. öyle bir şey sanırım.
  • not sure if serious  (27.07.18 19:27:50) 
Bence rahatsız olduğunuzu belli edebilirsiniz ama uyarma konusunda tedirginlik hissetmeniz normal, ters tepebilir çok kibar da olsanız. Bu arada rahatsız olduysanız olmuşsunuzdur. Buradakilerin lafına çok aldırmayın, çok da normal değil yaptığı kadının.


  • mezarkabul  (27.07.18 19:38:07) 
Valla bebeğini emzirmek için sizden izin alacak değil. Bakmayacaksınız. Rahatsız olup olmamanız sizin probleminiz.


  • mutlusismankedi2015  (27.07.18 19:41:45) 
Ben yazmışım zaten peşinen daha da açıklamam. Bu soruyu doğru anlayan neredeyse yok.


  • Corrigan prefers beer  (27.07.18 19:44:42) 
İstikrar sürsün memeler büzülsün de. Anlar diye düşünüyorum.

Allaşkr bugün de saldırdık.
  • datnet  (27.07.18 19:49:00) 
doktorsan "dışarda bekle" de. kesin çingenedir.


  • ya ben lan neyse  (27.07.18 19:58:43) 
Erkeklerin kadinlarin zor durumunu dusunmeden harekete gecmesini anlamlandiremiyorum. Belli ki kadin cocugunu bir yere birakamamis. Cocuk da acikmis. Emzirmek de suc degil. Sen gormek istemiyorsun diye cocuk ac mi kalsin?

Edit: Bu nidam konuyu acan kisiye degil, emzirme karsiti olanlara.

Ayrica kadin memesini acmissa bunun nesi kotu? Isteyen istedigi gibi giyinir. Ahlak bekciligi yapmayalim lutfen. Zaten bu ahlak bekciligi yapanlar genelde ahlaksiz cikiveriyor.
  • Traveller  (27.07.18 20:41:30 ~ 20:47:00) 
Ona yaptığının onur kırıcı olduğunu söyle, eminim bir daha tekrarlamayacaktır.


  • rockdriller  (27.07.18 21:03:54) 
ben mi yanlış okuyorum diye tekrar tekrar okudum ama ne çeşit koyun bir milletsiniz yahu. keyword'leri algoritmanız yakaladı mı anında lince başlıyorsunuz adfghg

öncelikle anladığım;

1.yazar bir kadın
2.public nursing karşıtı değil
3.ahlaksız diye yargılamıyor

şimdi karşı tarafa gelirsek;

oke public nursing'de hiçbir problem yok ancak kadın da etrafta bulunan herkes kadın diye memeler fora üstünü çıkartım çocuğuyla oynaşmaya girişmiş. hatta ''hangisini seçecek ehehe'' diye de sululaşmış.

eyy romalılar bu tacize giriyor yahu. emzireceksen çıkar tek memeni lüplettir bebene istediğin yerde. ancak benim comfort zone'umu ihlal etme.

bunun bir değişik versiyonu da starbucks'da toplu oturma gruplarında karşıma oturup ''ben bebeğimi emzirtecem sen kalkar mısın oradan'' diyen kadındı.

kafalarınız çok garip yahu. kendi halinizde ne yaparsanız yapın ama etrafınıza salça olmayın.
  • air  (27.07.18 21:22:14) 
Ben anlayamadım, Ne yapsın peki perde gerip mi emzirsin kadın çocuğunu?

Bakmayıverin rahatsız olduysanız.
  • old possum  (27.07.18 21:37:14) 
Eğer memesini açan kadın değil erkek olsaydı rahatsız olmayacaktiniz. Erkeklerin bağrını aça aça dolaşması durumunda böyle bir duyuru acilmayacakti bile. Etrafımızda gömleğinin dugmeleri göbek deliğine kadar açık erkekler görmüyor musunuz? Onlara neden "edepli ol, çingene misin, hamamda miyiz, efendi ol" vb ahlakçı yorum yapıyorsunuz? Neden kadın olunca bu kadar tepki alıyor? Neden erkek memesini gösterince onur kırıcı olmuyor da kadın yapınca oluyor?


  • Traveller  (27.07.18 22:00:07) 
Kadın vücudu hakkında herkes söz sahibi olmayı kendinde hak görüyor.


  • old possum  (27.07.18 22:32:42) 
memeleriniz de çok güzelmiş tam kıvamında de ve bunu samimi dille söyle :)


  • buiret  (27.07.18 22:57:30) 
@air allah senden razı olsun yahu. Salak salak konuşmaya yer arıyor herkes çok gülünç bu durum. Peşinen yazdım oysa ki birkaç gerzek popülarite peşinde laf eder diye. Pek de çoklarmış. Ne anlatmaya çalıştımsa harfi harfine anlamışsın. Teşekkür ederim. Toplaşıp okumadan sövenleri ciddiye almıyorum. Yok memesini sıktır yok bilmem ne. (çok saygın üye angelus utandı heralde ki silmiş) Siz ne çirkin insanlarsınız. Ben orada bir iş yapıyorum. Mesleğiniz her neyse bunu lakaytlik olarak algilayacaginiza eminim. Bekleme odasında emzirsin. Alternatif arayanlar olmuş. Insan icinde bir kadın nasıl emzirir mı dedim? Ben de kadınım ben de emzirebilirim şartlara gore. Kıt mı beyinler anlamadım ki. Bakmayiverin demis bir sığ kişi. Ona güldüm.


  • Corrigan prefers beer  (28.07.18 00:58:12) 
bir tane olunca sorun olmuyor. iki olunca rahatsız edici bu başlıktan çıkan tek sonuç bu. saçma olmuş biraz samimiyet


  • ser  (28.07.18 01:15:39) 
bana ozel mesaj da atmissin ama ben problem hala anlayamadim, anlayisim kıttır belki olabilir.

kadinsin ok, insan icinde cocuk emzirilmesine de karsi degilim demissin. tum bunlarin isiginda problem nedir kafam almiyor.

yani ben insan icinde kadinlarin cocuklarini emzirmesinden rahatsiz degilim, ama bundan rahatsiz oldum diyorsun. bu ikisi birbiriyle celisiyor. ne olmus ki? kadin iki memesini acmis kadinlar arasinda cekinecek bir seyi yok cocugunu emziriyor, ayip bir sey mi yapmis? hayir kadinlari emzirdikleri icin ayiplamiyorum demekle olmuyor, belli sartlarda basbaya ayipliyormussun iste?

ikisi de acik hangisini sececek iste demis kendince egleniyor yani burada seni rahatsiz edecek ne olabilir ki? spora falan gidince kadin memesi gormuyor musun soyunma odasinda ikili dortlu sekizli?

bu kadin senin hangi hakkini taciz etmis olabilir diye dusunuyorum, soylediklerin isiginda aklima bir sey gelmiyor. arkadas sen neyden rahatsiz oldun?

insanlari soruyu dogru anlamamakla sucluyorsun, bunun sebebi kendinle celismen bence. acik acik soyle: sen neyden rahatsiz oldun? hangi hakkin cignendi? neyine taciz oldu, soyle ki biz de anlayalim sorunu.
  • robokot  (28.07.18 01:49:32 ~ 01:52:51) 
bunda uyaracak bir şey yok. mümkün olduğu kadar bebeğin dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçının. mümkünse uzaklaşın.

cinsiyetiniz beni ve bebeği hiç ilgilendirmiyor.

kimse bebeğini beslemek için sizden izin alacak değil, kusura bakmayın. bir kadının bebeğini emzirmesi cinsel anlam yüklenecek bir durum değildir.

edit: pardon. kadın götünüzden uydurduğunuz "emzirmenin şart ve standartları hakkında yönetmelik" hükümlerine tam uymamış. kusuruna bakmayın.

"ben buraların düküyüm, nasıl emzirileceğini sizden öğrenecek değiliz, ahhhh benim bayburtlu kardeşim, bunlaaarrrr iki memesini birden açıp emzirenlerdir. kusura bakmayın, biz sizin kime hizmet ettiğinizi de biliyoruz" diye uyarabilirdiniz.
  • babilbaligi  (28.07.18 04:39:05 ~ 04:44:06) 
Bebek emeceği memeyi seçemez ne tarafa yatırırsan o taraftaki memeden beslenir.

Abartılı durumlar olmuyor değil. Mesela bi anne çocuk görmüştüm, çocuk 3 yaşında filandı oyun aralarında filan canı istediğinde annenin yanına gelip bluzu kaldırıp biraz emiyor sonra yine oyuna gidiyordu.
Senin anlattığın durum da buna benzer bişeyse bilemicem onun dışında bebek meme seçemez. Meme boşalınca davranışlarıyla belli eder sen de diğer tarafa yatırırsın.

Hastane gibi miktopların kol gezme olasılığının yüksek olduğu bi ortamda emzikli bi annenin iki memeyi birden açması olsa olsa cahillik olarak nitelenebilir. Onun dışında davranış kişiye attir, bizim sınırlarımıza/alanımıza girmediği sürece kimseye müdahale hakkımız olmaz. Nerde nasıl davranılacağını bilen kişi sayısı parmakla gösterilecek kadar azken, tuvaletlerde "sifonu çekin, kağıtları çöpe atın, temiz bırakın" yazıları varken ve tuvaletler illa pis bırakılırken... genel geçer "emzirirken tek meme çıkarılır" normuna uymayan annenin davranışının adı bile anılmaz.(bana göre)
Mesela ben aynı ortamda olsaydım ve konuya ayrılacak zamanım, enerjim olsaydı annenin davranışının nedenini sorgulrdım. Öncelikle annenin ananenin hastalığıyla ilgili derin üzüntüsü olabileceğini ve zihnen rahatlamak isteğini bu şekilde yerine getirmeye çalıştığını düşünür kadının diğer davranışlarıyla ananenin genel tavırlarıyla savımın doğruluğunu ölçümlemeye çalışırdım. Belki de anane ısrar/vicdan sömürüsü vb uygulayıp bebeğiyle kızını gereksiz yere oraya taşıdı ve kadın anneye tepki göstermek için öyle davrandı veya anne emzirme hazzını/ annelik olayını bi denişik yaşıyor/abartıyor veya içinde bi yererde teşhircilik var bu şekilde gerçekliyor vs vs vs. Bunları düşünürken bi yandan da anneye "özellikle böyle bi ortamda iki memeyi göğsü bağrı açmanın bebeğe hastalık bulaştırma riskini çoğaltacağını çünkü mikropların sıcak ve nemli ortamlara bayıldığını" anlatıp anlatmama kararını vermeye çalışırdım.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.07.18 06:24:56) 
Kimisi programlanmis artik, olay ne olursa olsun azicik ucundan kadin vucudu ile ilintili mevzu ise cevap standart; "kendinizi kadin vucudu hakkinda soz sahibi saniyorsunuz"

Feminazik bakis acisina hayranim, esi benzeri olmayan bir sey gercekten. Hello, farkinda misiniz, "kadin memelerini aciyor" degil mevzu, "kadin karsimda memelerini aciyor" Sakin ol feminazi.
  • stavro  (28.07.18 09:35:12 ~ 09:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.