[]

enfeksiyon sorusu

selamlar,

yaklasik 3 hafta önce gastroenterit sebepli hastaneye gittim, orda verdikleri serum sonrasi 2 günde ayaga kalktim.

serum harici bir tedavi uygulanmadi.

bu hafta halsizlik, titreme ve terleme sikayetiyle tekrar doktora gittim. parmagimdan minik bir cizikle kan aldilar. ¨

alyuvar akyuvar vs. gayet normal durumda imis. doktor bey su an adini hatirlamadigim bir degerden bahsetti, normalde 5 imis, benimki 59 imis su an. büyük ihtimalle viral bi enfeksiyon var kaninda dedi ve antibiyotik yazdi.

internetten biraz bakininca tirstim, klasik :) 2 sorum olacak;

1) doktor beyin bahsettigi, benim ne oldugunu hatirlamadigim deger ne olabilir fikri olan var mi acaba?

2) bir de kan ve enfeksiyon tarzi seylere bakinca sepsisi gördüm internette. bayagi da tirstim. kanda enfeksiyon demek sepsis mi demek? bir de tehlikeli bi durum mu acaba?

basinizi sisirdim, kusura bakmayin.

 
Crp olabilir mi değer olarak? Diğer soru hakkinda bilgim yok.


  • amaranta  (27.07.18 13:49:09) 
1) Crp
2) Sepsis ilgili virus/bakteri vs. kaniniza yayilmasi ve beraberinde vucudun verdigi cevaba denir. Eger sepsis supheniz olsaydi doktorunuz antibiyotik yazip gondermezdi zaten agresif bir sivi tedavisi uygulanmalidir zira. Doktorunuz gerekli tedaviyi uygulamis belli ki tirsmanizi gerektirecek bir durum yok :)

  • ebstress  (28.07.18 02:17:29) 
Sepsis değildir o sepsis olsa duramazsın...


  • pastörizesüt  (28.07.18 02:28:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.