[]

Mantık hatası yok mu?

Savcı nasıl er askerlik yapıyor?


acemi asker komutan diyalogları
bu sefer kahramanlarimiz acemi asker degil komutandir. iki asteğmen birbirine komşu eğitim alaninda acemi eğitimi ile meşgulken biri diğerini çay içmeye davet eder. laflamaya başlarlarken acemilerden birini çağirirlar. eleman koşa koşa gelir.

-bize 2 çay getirir misin
-emredersiniz komutanim *

eleman çaylari bir koşu kapip getirir ve komutanlarinin dikkatini çeker.

-aferim ya ne çabuk getirdin. ama nefes nefese kalmişsin. sivilde napiyodun sen ?
-komutanim "balıkesir cumhuriyet savcisiydim" der

bizim asteğmen elemanlarin o an boğazlari düğümlenir. o çay ateş olur ellerinde. acemi asker elemanlarin yanlarindan uzaklaşir.

-olm var ya bu bizi sivilde yakalasin öttürür lan
-lan ne biliyim o kadar adamin içinden biz de savciyi bulduk iyi mi
-amaan koy gitsin. savcinin elinden de çay içtik ya
-ehehuehue

 
savciyi gözünüzde çok büyütüyorsunuz, bu adamların böyle ego kasmasina şaşmamalı


  • damla sakızlı dondurma  (26.07.18 21:01:13) 
Savcı diye general mi yapacaklar kısa dönem gitmiş işte er olur onbaşı olur.


  • angelus  (26.07.18 21:03:20) 
valla benim de akrabam savcı. yaşı benden küçük olduğu için bana abi diyor. "koskoca savcı bana abi çekiyor lan eheuehe" diye çıldırmıyorum hiç.

yanlış bilmiyorsam kasarsan 25 yaşında falan savcı olabiliyorsun. o yaşta adamı askerde komutan mı yapacaklardı, anormal bir durum yok.
  • sir gawain  (26.07.18 21:23:49 ~ 21:24:40) 
Sanırım demeye çalıştığın şey "savcı olduğu için uzun dönem (yedek subay sanırım) askerlik yapsa ya da mesleğine uygun görev verilse daha iyi olmaz mı?"
Aşağıda yazacaklarım askerliğini bedelli yapmış birisinin askerlik hakkında bilgisi olmadan fikir yürütmesidir. Saçmalamış olabilirim. Şahsi fikrim değik bu arada.
Sivilde savcı da olsa silahlı kuvvetler çatısı altında artık önemi kalmıyor sivildeki yaşamının. Savcıya farklı görev versen bu sefer geri kalan bilmem kaç meslek hani bize diyecektir. Komutanlara "sen benim sivilde ne iş yaptığımı biliyor musun?" Soruları kol gezebilir.
  • ismira007  (27.07.18 06:05:17) 
yok kardeş türkiye bir kast sistemine doğru ilerliyo ben bunu görüyorum.

yok o savcı, doktor, kaymakam, sivil polis bilmemne. ya kardeşim bırakın herkes yasalar karşısında eşit. amele işçide öyle, milletvekili de, büyükelçi de öyle. kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok sivil hayatta. böyle uyduruk hikayelerle millete gaza getirmeyin.
  • dramadi  (27.07.18 13:46:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.