[]

Kuduz Aşısı

Sevgili ekşi dostlarım, sağlık çalışanı ya da çalışmayanı değerli arkadaşlarım:

Ben, pek sevimli sokak kedilerini beslemeyi çook çok seviyorum. İki ay önce yine sevimli bir yavruyu beslerken sıpa sanırım oyunla karışık elimi ısırdı. Ben de mecburen hemen hastaneye koştum acil çalışanı arkadaşlar hem tetanoz hem de kuduz aşısı olmam konusunda beni bilgilendirip aşılara başladılar. Belirli aralıklarla toplam 5 aşı oldum; ateşim çıktı, kollarımı kaldıramadım, yerimden kalkamadım.

Bu olay beni sevimli yavrucaklardan ayırdı mı? Tabiiki de hayır. Şimdi dün yine sevimli bi sıpayı beslerken dişini yine parmağıma geçirdi. Sorumu tahmin edebiliyorsunuzdur, ben tekrardan kuduz aşısı yaptırmalı mıyım? Teşekkürler.

 
kuduz aşısı 1 yıl koruyormuş


  • elorelia  (26.07.18 18:12:41) 
Derin ısırıklarda tekrar aşı olmanız gerekir. Ama 5 doz tamamlandığında x yıl süreyle sıyırık vb. şeylerde koruma sağlıyordu süresini hatırlayamadım.

Not: 2 kez başıma geldi ve aşı olmak zorunda kaldım.
  • monogram  (26.07.18 18:23:39) 
tetanoz sanırım 10 seneydi de, kuduz için kısa bir araştırma ile kaç sene koruduğunu öğrenebilirsin


  • issiz karga  (26.07.18 19:55:29) 
Mağaralarda falan çalışanlar önlem için aşı oluyorlardı ve 1 yıl koruyucu etkisi vardı. Sanırım 1 yıl bisey olmaz.


  • manuelka  (26.07.18 20:20:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.