[]

Konya’dan Eskişehir’e taşınmamıza yardım eder misiniz?

Konya’dan Eskişehir’e halihazırda gidecek olan büyük araçlı güzel insanlar, ya da Eskişehir’e gidecek büyük araçlı birini tanıyan güzel insanlar, sizlere sesleniyoruz!

Biz iki kişiyiz (ben ve sevgilim). Ailevi karmaşıklıklardan ötürü 1 yıldır Konya’da aynı evde yaşamakta ve kendi kendimize geçinmekteyiz. Kaldığımız ev kendiliğinden eşyalı olduğundan ötürü, mikrodalga fırın dışında bize ait hiçbir beyaz eşya bulunmayıp, tüm varlığımız bir avuç eşyadır. En büyük hacimli şeyimiz bir karyola (tek kişilik karyolada yatıyoruz küçük karyola), sökülüp parçalanıp küçücük kalmış bir elbise dolabı, kutulanmış bir masaüstü bilgisayar. Bunun dışında her şey bavullara sığan diğer eşyalar.

Edit: Karyola iptal, karyolayı götürmek yerine satıp oradan almaya karar verdik.

Ne yazık ki işimizden çıkarılmış, yeni iş bulamamış ve sadece yemek yiyip kira ödeyebilmek için bile günlerce sokaklarda soğuk su ve mendil satmak zorunda kalmış olarak; çareyi Eskişehir’de bulduk. Parasızlıktan ve işsizlikten, 8 saat sıcak güneşin altında bekleyip, gelen geçen insanlara 20 küçük şişe soğuk su ancak satabilmenin ve kazancımızla hiçbir şey yapamamanın stresinden sonra ilaç gibi geldi. Hem iş, hem de çok uygun bir kalacak yer bulduk. Eskişehir’e gidip, tüm daire ve işe başlama işlerini halledip Konya’ya döndük.

Fakat ne yazık ki biletler çok pahalı. Otobüs biletleri 55 lira (2 kişi 110 lira) ve eşyalar konusunda çok sıkıntı çıkarıyorlar. Örneğin hiçbir firma küçük karyolamızı, ya da masaüstü bilgisayarımızı, ya da tamamiyle sökülmüş ve küçücük kalmış dahi olsa elbise dolabımızı kabul etmiyor. Birini kabul eden, diğerine olmaz diyor. “Bu kadar çok eşyayı tek seferde alamayız da.” diyorlar. Yani en az 3-4 gidiş geliş yapmak zorundayız. 1 gidiş geliş toplam 220 lira, 4 gidiş geliş 880 lira tutuyor. Bizim maalesef bu kadar paramız yok.

Dostlar, güzel insanlar, birkaç yüz lira paramız var. Eskişehir’e zaten gidecek olan (bizim için değil, kendisi zaten halihazırda gidecek olan) güzel insanlar, bu birkaç yüz lirayı hiç çekinmeden size öderiz. Yakıtı bedavaya getirdiğiniz gibi, üstüne para da kazanırsınız. Bizim de üzerimizden gerçekten çok büyük bir yük alırsınız, çok zor olan hayatımızda karşımıza çıkan başka bir zorluğu gidermiş olursunuz. Bizi çok mutlu edersiniz.

Lütfen, taşınmamıza yardım eder misiniz?

s3.eksiup.com
s3.eksiup.com

 
Tuhaf bir öneri olacak ama eğer götürecek birini bulamazsanız eşyalarınızı satıp aynı paraya ya da üzerine biraz koyup aynılarını almayı düşünebilirsiniz.

Karyolanın normal bir aracın bagajına sığmasına imkan yok. En küçük 90x190 olur ki bu da bagaja ya da arka bölüme sığmaz. Renault Kango tipi araca bile sığmaz.
  • gölgede aynı  (26.07.18 17:10:30) 
Söylediğiniz mantıklı geldi. Karyolayı o şekilde yapalım en iyisi. Satalım. Eskişehir’de yenisini alalım. Aracı ile götürecek olan insanlara zorluk çıkmasın. Haklısınız. :)


  • eksi was here  (26.07.18 17:14:20) 
hic bir care olmazsa eskisehir'e ayri ayri da gidebilirsiniz, mesela pespese iki otobus. bir seferde alamayiz diyorlar ama size tek kisi gibiymissiniz gibi muamele gosteriyorlar. biriniz esyalarin yarisiyla bir otobuse, digeriniz esyalarin diger yarisiyla ikinci otobuse binerseniz oluru olabilir. kac bavul var?


  • robokot  (26.07.18 17:49:41 ~ 17:54:47) 
Konyadan eskisehire hizli tren 39.50 tl. O yuzden otobus yerine treni tavsiye ederim. Ogrenci vs. Belgeniz varsa indirim de var sanirim.

Hizli trenlerde de bagaj sinirlamasi var ama sizin yerinizde olsam gar icerisinde pusuya yatar, esyasi olmayan ve sizinle ayni trene binecek genc arakadaslardan rica eder, esyalarinizdan birini sadece giseden gecirme konusunda yardimci olup olamayacaklarini sorardim. Ben hic valizle trene binmedim eger ucaklardaki gibi onlara da etiket vs. Veriliyorsa bu dedigim olmayabilir tabi.

Arabasi olan yuce gonullu insanlar yardim ederse o daha makbul okur tabi sizin icin herhalde. :)
  • aksiyom  (27.07.18 17:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.