[]

Teknoloji cahili bilgisayar arıyor!

%80 okuma %20 yazma amaçlı kullanılacak, usb girişi olan, internete bağlanabilen, yatakta-tuvalette-belediye otobüsünde-uçakta-parkta kolayca kullanılacak hafiflikte ve şarjı uzun süre gidecek bir şey arıyorum. Netbook olur, harici klavye bağlanabilen tablet olur, büyük ama çok hafif notebook olur, tavsiyelerinize açığım. Şu ana kadar gördüklerimden en beğendiğim lenovo yoga oldu ama ağır. IPhone’un bilgisayarları nasıldır? Vereceğim paraya değer mi? Klavyeli tabletlerden kullanan var mı, nasıldır?




 
Merhabalar
Uzun süre Lenovo,Dell,Asus,Samsung gibi markaları kullanan birisi olarak Asusu tavsiye ederim. Lenovo'da garip bir donanım yazılım uyumsuzluğu var, belli bir süre geçince kullanıcıya bağlı olmaksızın bazı hatalar veriyor. (Bence) f/p açısından en uygun en optimal seçim Asus. Zenbook modelini alabilirsin . Apple da yakın zamanda ürünlerine zam koyduğu için fiyat açısından tavsiye etmem. Asusta teknik servis açısından da herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Biraz reklam gibi oldu ama nacizhane tavsiyem budur .d

  • ekonomicro  (26.07.18 15:20:48) 
macbook air al o zaman. yapacağın işleri yapar ve en hafif bilgisayarlardan biri.


  • isvicre rakisi  (26.07.18 15:22:04) 
klavyeli tablet muhteşem bir icat. şarjı diğerlerinin en az iki katı gidiyor, her işinizi görüyor, kullanımı çok daha kolay ve daha stabil. iPad olur, samsung tabletler olur al geç.

ben birkaç yıldır klavyeli tablet kullanıyorum, böyle ferahlık yok... MacBook gene güzel, ama bir tablet kadar değil.
  • babilbaligi  (26.07.18 16:04:49) 
Aslında bana da istediğim şey klavyeli tabletmiş gibi geliyor ama bi zorluğu falan vardır belki diye bilenlere sormak istedim. Yazarken sorun oluyor mu? Bilgisayar gibi 10 parmak yazabiliyoruz değil mi? Sen hangisini kullanıyorsun? @babilbaligi


  • mezzosprite  (26.07.18 17:29:27) 
@ mezzosprite: ben 4-5 yıldır samsung tablet kullanıyorum. tabi şimdi o tablet satıştan kalkalı dahi epey oldu. Ama herhangi bir sorunu yok, word falan gayet rahat çalışıyor. şimdi bir iPad almak niyetindeyim, diğer cihazlar da apple oldu zira bu arada.

tablette yapması zor olan şeyler çıktı almak ve e-imza kullanmak. bu ikisi için evdeki bilgisayar işimi görüyor, tabletten teamviewer ile bağlanıp işimi halleniyorum.

On parmak yazmada bir sıkıntı yok. Klavye ile çatır çutur yazıyorum. Benim klavye de 4-5 yıllık olduğu için muhtemelen satıştan kalkmıştır. fakat piyasada çok güzel bt klavyeler var. bu arada tablette sesle yazma ve el yazısı tanıma özellikleri de olması muhteşem. her ikisini de sık sık kullanıyorum.
  • babilbaligi  (27.07.18 04:16:33) 
USB girişi yokmuş tabletlerde, o da benim için önemli :/


  • mezzosprite  (05.08.18 07:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.