[]

sözlükteki kitap okumuyorum ve eksikliğini hissetmiyorum başlığı hakkında.

sozlukte oldukca popi olan bi yazarin entrysinden bi cımbız aldım. okumadığı anlaşılıyor zaten xd xd şeklinde aklına gelen ilk cümle ile başlığa laf sokmaya gelen kitap sever ve kitap okudugu icin cahillikten uzaklaşmış kişiler dışında böyle entryler de var arada. önce bilgi vereyim ki aşağılamaya yüzüm olsun tadında döşenmiş, kendi dediği gibi entellikle bir tutulmuş okuma sevdalı bir entry.

"demek istedigim imkani oldugu halde ogrenmek istemeyen, merak etmeyen, edenleri de hor goren bu cahillerden nefret etmek gerekmez, lakin bu sizden daha assagi varliklar olmadiklari anlamina da gelmez. nasil ki bir sempanzenin hayati bir tapirinkinden, onunki de bir karincaninkinden daha degerlidir, sizinki de bunlarinkinden daha degerlidir. tabii kitap okumayip cesitli yetenekleri olanlari tenzih etmek lazim ama burada ihtimallerden bahsediyoruz zaten, genelleme yapmiyoruz. yoksa her okuyan da adam olur diye bir kaide yok. ama kitap okuyan birinin, okumayan ve okuyana da anlam veremeyen birine kiyasla, entelektuel acidan daha degerli olma ihtimalinin daha yuksek oldugu asikar. ve eger ki biz insansak, entelektuel degerimiz hersey demektir."

tamamı eksisozluk.com

okumak cahilliği tam olarak nasil alıyor ve neden her şeyin sonucu cahilliğe bağlanıyor başka kavramlar yokmuş gibi? Teşekkürler.

 
Kitap sadece bir arac, insanligin bilgi birikiminin aktarilmasina olanak sagliyor. Hatta son belki 20 yili falan saymazsak rakibi yok, yazili tarihin basindan beri tek ve en onemli. Bu acidan belli bir bilimi, konuyu, kavrami anlamak isteyen insan icin okumamak gibi bir sey soz konusu degil ya da en azindan cok yakin zamana kadar degildi. Diger yandan tabi ki her kitap ayni degil, insanligin en karanlik, en cirkin ya da en dandik fikirleri de kitaplarla gelecege aktarildi, aktariliyor; dolayisiyla senede 100 tane kitap okuyan insan bir sene oncesinden daha cahil, daha kotu bir insan olabilir... Okumak cehaleti alir konusu bence bu acidan biraz yanlis; bunun olmasi icin kisinin once bilmedigini kabullenmesi, ogrenmek icin istah duymasi, kaliteli bilgi kaynagina ulasacak imkan ve dirayetinin olmasi, okuduklarini anlayabilecek ve gerekirse yanlislarini kabul edebilecek kadar da acik fikirli olmasi lazim; bunlar olunca kitap, video, sozlu iletisim, multimedya... Hepsi ayni kapiya cikar zaten.


  • salihdt  (26.07.18 09:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.