[]

Turist rehberi olarak çalışmak?

tavsiye eder misiniz?

Şu anki iş yerimde (otel) asgari ücrete çalışıyorum bahşişlerle 3500-4000 geçiyor ama yönetimle problemlerim var,2 kez istifam istendi 1 kez de yer değiştirmem.hiç birini kabul etmedim .öyle olunca 4 haftadır da para kazanamıyacağım bir bölümde çalıştırdılar.Geceden sabaha çalıştırıp asgari ücret verdiler...(doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar durumu...) evime çok yakın diye katlanıyordum.


artık yetti etti bir iş teklifi aldım Polonyalı turistleri havaalanından haftada 2 kez alıp otellerine bırakıcam ya da tam tersi,
bir sorunları olduğunda ilgilenicem,tur satıcam,sattığım turlarda yanlarında olacağım vesaire.(efes-pamukkale-rodos-kos gibi yerleri onlarla gezeceğim)

2500 lira net maaş,tur satışlarından %10 komisyon,iyi bir network imkanı ,5 yıldızlı otellerde yemek yiyip neredeyse hiç bir şeye para harcamama durumu var. Polonyalı Turist sayısı az olduğundan aşırı yoğunluk ve satış baskısı olmayacak benim bölgemde.

çalıştığım yerin patronları kalmamı istiyor büyük bir yolsuzluğu ortaya çıkardım diye,departman müdürü ise tam tersini... ama artık çok yoruldum yapılan "mobbing"den.

bu işle ilgili tecrübesi olanlar varsa sevinirim. genel olarak da fikir verebilirsiniz. Gönlüm gitmekten yana.

 
çalıştığın yerde çalışmaşartlarını patron değil müdür belirliyor sanırım. bu durumda ben olsam iş değiştirirdim. net 2500 diyorsun zaten.


  • elorelia  (25.07.18 17:23:22) 
@elorelia,benim ortaya çıkardığım durumdan dolayı bir kişi eksildi takımdan,yerine beni getirerek cezalandırdılar;yeni birini bulana kadar dur dedikleri için idare ettim ama gece çalışmak için çok az maaş verdiklerinden kimse gelmedi,geleni onlar beğenmedi. ben de en son bu iş görüşmesine gidip insan gibi muamele görüp çıkmak istediğimi hafiften çıtlatıp nedenlerini de sıralayınca (üstteki sebepler) patron telefonla arayıp ;"ben bunları bilmiyordum kal ben çözücem" dedi ve de çözdü haftaya kendi mevkime dönücem ama yüzyüze olsa ısrar edecektim lütfen beni bırakın gideyim diye. Kriz yönetiminde zayıf bir müdürümüz var,"bi sorun olursa arkadaşınızı bi kez uyarın ,dinlemiyorsa tekrar uyarmayın ama bana da söylemeyin:p yuvarlanın gidin işte" diyor mesela...ya da mesaiye 30-40 dk geç geliniyor eski elemansa sesi çıkmıyor vs.


  • bialo czerwoni  (25.07.18 17:33:50) 
Dediginiz secenek transfer + satis isi gibi geldi bana. Rehberlik daha farkli bir olay. Kokartsiz yapilamiyor. Sayet kokartiniz varsa da olay tamamen cevrede bitiyor. Is baglayacak acente tanidiklar olmadan is bulmak biraz problem.

Bunlardan bagimsiz olarak satis kabiliyetiniz varsa komisyondan alip yurursunuz.
  • rusyalı kozmonot  (25.07.18 20:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.