[]

Işık varken devreyi çalıştıracak ışık sensörü

Hello.

Başlıkta anlatamadım tam, örnek üzerinden vereyim en iyisi. Bu işlerden hiç anlamadığımı da belirteyim, belki de saçma bir şey istiyorumdur.

Normalde ışık sensörleri karanlık olduğunda lambayı yak şeklinde çalışıyor, bana bunun tam tersi lazım. Aydınlıkken devreyi çalıştırsın, karanlıkta kapatsın. Bu mümkün mü? Mümkünse yapay ışığın yarattığı aydınlığı da ışık var o zaman devre çalışsın şeklinde yorumlasın.

Böyle bir şey olabilir mi?

 
Fotoselli sensör o. Karaköyde elektronikçilerde satılıyor, aliexpress de de vardı sanırsam. Gogıllarsan bulursun. Işığı gördü mü devre çalışmaya başlar


  • ardolf rendall  (25.07.18 17:28:59) 
Karanlik ve aydinlik icin kullanilan sensor (basit olanlar) ayni aslinda, sadece kuracaginiz devre ile sensor datasini aksiyona ceviriyorsunuz. Su devreyi alip kullanabilirsiniz.

www.direnc.net
  • lynda.com  (25.07.18 17:39:23) 
@lynda bunu nasıl kullanacağım peki? Dediğim gibi bu işten hiç anlamıyorum, yapmak istediğim şey de şu: Işık varken 35W gücünde bir motor çalışacak, karanlıkta duracak. Böyle hazır cihaz var mıdır ya da?


  • 10032007  (25.07.18 17:52:41) 
KNX otomasyonu ile yapılabilir
KNX eğitmeniyim, bu sistemle yapılabilir ama profesyonel bir sistem olacağı için pahalıdır

  • technicalte  (25.07.18 17:54:59) 
@technicalte Max 100TL harcamak istiyorum bu iş için, yine de teşekkürler.


  • 10032007  (25.07.18 18:08:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.