[]

javascript, html ve veritabanı ile ilgili bir soru.

merhaba,

javascript ve html ile yaratılmış tek bir sayfadan oluşan bir web sitesi var. herhangi bir hostinge yüklemeden local makinede çalışmalarıma devam etmek istiyorum öncelikle. siteyi bitirdikten sonra herhangi bir web alanına upload etmeyeceğim. yani sizin anlayacağınız local machine'de çalıştıracağım.

bu sebeple, dinamik (php vb.) kodları kullanmıyorum. fakat, şuan sitede bir yerden veri okumasını sağlamam gerekiyor. dinamik diller kullanmadığımdan dolayı mysql gibi veritabanlarına da ulaşamayacağım.

elimde bir excel listesi var (10 sütun, 200 satır) veritabanı kaynağı olacak. bunu csv'ye dönüştürüp javascript ile okumasını sağlayabilir miyim? bunun için herhangi bir kütüphane daha eklemem gerekiyor mu? böyle bir şey yaparsam dosyaları gönderdiğim her makinede browser üzerinden sorunsuz görüntülenebilir mi?

son olarak, başka bir çözüm önerisi olan var mı?

teşekkür ederim.

 
npmjs.com browser üzerinden çalıştırmak istiyorsan buna bir bak. istediğin şey galiba.


  • nick ver bakim abine oradan  (25.07.18 15:15:59 ~ 15:17:12) 
cevap için teşekkürler ama bilgisayara herhangi bir şey kurmamam gerekiyor. her bilgisayarda çalışmasını istiyorum ve şirkette yazılım yükleme konusunda ciddi bir sınırlama var.


  • john valdetine  (25.07.18 15:21:25) 
browserda calisan javascript kodu dosya sistemine ulasamaz dolayisi ile bilgisayarda kayitli bir dosyaya erisemezsin. browserlar javascript kod parcalarini guvenlik gerekcesi ile kisitli alandac alistirir (sandbox), yani tam yetki vermezler cunku vermis olsalardi bir web sitesi icindeki javascript kodu uzerinden bilgisayardan veri okur, yazar veya silerdi. yani ziyaret edilen siteden virus bulasma ihtimali dogardi. O nedenle browser uzerindeki javascript ile bu veriyi okuyamazsin. bilgisayara birsey kurmadan browser uzeriden bu yapilmaz.

Peki cozum ne? javascript sadece browser uzerinden calismak zorunda degil, node.js de javascript kodunu ayni browslarda oldgugu gibi calistirabilir. Node.js de ayni chrome browser gibi chrome V8 javascript engine kullaniyor. buradan nodejs.org bilgisayara node.js kur (kurulumu cok basit) sonra javascript kodunu bir ".js" uzantili dosyaya at, ornegin "dosya.js". yine node.js komut satirindan "node dosya.js" yazdiginizda dosya.js aynen browserda oldugu gibi calisacaktir. "node.js giris" diye aratip birkac video izlersen yaparsin zaten. zaten bu sayede de artik javascript ile yapamayacagin sey kalmaz.
  • emrahday  (25.07.18 15:22:20 ~ 15:24:06) 
değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

ama daha öncede söylediğim gibi yazılım kısıtlaması olduğundan dolayı herhangi bir package kuramıyorum. bu sebeple daha manuel çözümlere yönelmiş durumdayım.
  • john valdetine  (25.07.18 16:51:55) 
bunu yukleme istemeyen bir uygulama olarak dagitmak istiyorsan Electron kullan. dosya sistemine erisir dosyayi istedigin gibi okursun.


  • robokot  (25.07.18 17:30:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.