[]

Beyaz yakalılar! yemek sorusu

2 yıldır dışarıdan fastfood ile sağlıksız beslenip üstüne faiş fiyatlar ödemekten bıktım ve bir karar aldım dün evden yemek götüreceğim.siz nasıl hallediyorsunuz yemek işini her gün ne götürüyorsunuz yiyecek? bugün sandwich yaptım ekmek arası yarın tonbalığı yerim sonra?




 
Ben bir dönem işe evden yemek götürürdüm. Gereksiz bir külfet geldi. Sonra "sal gitsin" modunda işyeri yemeğine devam ettim.

Menülerim;

*Sandviç (tonbalıklı, peynirli, rus salatası ve salamlı, tavuklu gibi gibi)
*Makarna (yoğurtlu, salatalı, mısırlı, sebzeli)

İnsan bir yerden sonra üşeniyor.
  • kablelvuku  (25.07.18 09:45:08) 
maddi bir sıkıntı yoksa mailbox ofislere öğle yemeği hizmeti veriyor. süreli ve gruplu üyeliklerde kişi başı günlük 15 tl'ye güzel yemekler yenebilir. detaylı bakmadım.


  • piremses  (25.07.18 09:50:53) 
evde biri sizin için özenle sağlıklı yemekler pişirip tapır içinde kapının koluna poşet ile asmıyorsa o iş zor. en fazla 1 hafta sonunda pes edersiniz. işyeri civarında esnaf lokantası araştırmasına girin. olmaması mümkün değil. illaki vardır. o yoksa da fatoş abla ayşe teyze gibi bir butik ev yemekleri yapan bir lokanta vardır.


  • naksidil  (25.07.18 09:53:24) 
Ben de yemek goturenlerdenim. Hijyensiz bırakılması gibi endişeler nedeniyle buzdolabı alınmıyor. Ben de bunun için aldığım mikrodalgaya girebilen ve sızdırmayan yemek kapılarını klimanın altındaki dolabın üzerine koyuyorum. Evde de zaten dolaptan çıkarıp götürüyorum. 5 saat hiç sorunsuz bekliyor.

Ancak et yemedigim için tavuk falan götürmuyorum. Sebze yemekleri, salata, baklagil, tahıl ağırlıklı oluyor. Bunları isitmaya da gerek kalmiyor. Kapağını açıp yiyorum.
  • Traveller  (25.07.18 09:56:04) 
  • baldur2  (25.07.18 09:56:45) 
eğer dışarı çıkma imkanınız varsa bu tarz lokantalar candır.
scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net

  • lazpalle  (25.07.18 10:01:08 ~ 10:01:49) 
Ben de yemek götürüyorum. Ailemle yaşadığım için sıkıntı olmuyor. Sağolsun anneciğim evdeki sebze yemeklerinden koyuyor dökülmeyecek kapların içine. Ofiste de mikrodalga olduğu için ısıtıp yiyorum hemen. Ekonomik olarak hem rahatlattı hem de kilo verdim.


  • principlei  (25.07.18 10:04:11) 
ben beyaz yakalı değilim ama çözümü geç kahvaltı yaparak buluyorum. yani kahvaltıyı geç yapıp öğlen yemeği ihtiyacını ortadan kaldırıp akşam da evimde yapabilirsem yapıyorum. dediğin gibi denediğimde 3. gün pes edip kısır döngüye tekrar dahil oluyorum.


  • giovanne  (25.07.18 10:59:32) 
Beyaz yaka değilim ama işyerimizde yemek verilmiyor, çevresinde restoran yok. Ben de çoğunlukla evden yemek götürüyorum bazen, bazen aç oturuyorum, bazen “vending machine” gibi makinelerden saçma bir şey alıyorum,bazen yol üstü marketten yiyecek bir şeyler alıyorum giderken, bazen bir araçla en yakın yiyecek yerine gidiyorum. Genelde herkes evden getiriyor. Beslenme çantalarımız var. Onun içine sızdırmaz ve cam saklama kapları ile yemeği koyuyorum. Yanına küçük yoğurt falan alıyorum. Beslenme çantası da piknik çantalarının küçüğü. Yalıtımlı, o yüzden içinde duruyor.


  • aychovsky  (25.07.18 11:38:05) 
kendine sızdırmaz yemek kabı/sefertası vb bişey al öncelikle.

ben 4-5 kg kıymayı soganlı domatesli vb kavurup, 200er gramlık buzdolabı poşetlerine kare tabak gibi incecik yayarak, buzlukta depoluyorum. 2-3 saatlik uğras sonucu elimde 30 kadar, tavaya attıgımda incecik oldugu için 5dk da çözünen, mis gibi kıyma oluyor. her seye kullanıyorum. sebze yemegi yapıp 3-4 gün yiyorum. lor peynirim domatesim eksik olmaz. tuzsuz zeytin bol yerim. cok çeşit aramam sevdiğim şeyi sürekli yerim.

istersen köfteleri hazırlar pişirir ve 5erli paketler halinde buzluğa atabilirsin. soğuk soğuk güzel gidiyor.

öğle yemeğinde 200 gram kıyma, lor peyniri, zeytin, biraz yeşillik, domates, doymam dersen bulgur pilavı. becerebiliyorsan (ki çok kolaydır, soğan salça ve su/domates püresi) zeytinyağlı sebze yemekleri yapıp 3 gün yiyeceksin.

ton balığıyla ekmek arasıyla olmaz o iş. yapacaksan kendine düzgün tost veya soğuk sandviç yap. yediğin şeye özen göster.
  • hasmetizm 2046  (25.07.18 12:44:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.