[]

Bitkileri uzun süre bırakma

Yaklaşım 5 hafta kadar evde olmayacağım, bitkiler de ölsün istemiyorum, fazla su isteyen bitkiler değil ama yine de 5 hafta sulamadan da olmaz. Duşun giderini tıkayıp biraz doldurup oraya koydum heralde yeterli olur. Fakat benim sorum wish'ten led growlight almıştım, yani has growlight değil tabi mor ışık veren led ampül, sizce bu ışığı açık bırakıp mı gideyim yoksa bunca zaman zifiri karanlıkta mı dursunlar?

Ne kadar harcıyor bilmiyorum, wishte 10watt diyor ama ona pek güven olmaz.


 
Birakacak kimse yok mu, 5 hafta uzun biraz.
Pet siseyi ters cevirip dikme metoduyla belki gunes alan yerde birakabilirsiniz

  • her giriste sifresini unutan adam  (25.07.18 01:13:09) 
Ben genişçe bir leğeni suyla doldurup bitkileri içine oturtuyorum. Çok su sevmeyenlerin de altlarına yüksekçe bir şey koyuyorum ki suyu başta alsınlar sonra almasınlar. Bu sıcaklarda su buhar olup uçuyor zaten biraz fazla su koymak lazım altlrına.bu sayede 1 Aydan daha uzun süre çiçeklere bakmışlığım vardır.
Bahsettiğiniz ampülü bilmiyorum.

  • mad madame  (25.07.18 01:16:40) 
Bitkiler nedir? Cok degisik bitkiler degillerse bir kere 5 haftalik suya yatirdiysan saksilari muhtemelen o bitkiler ölür. Karanlık olduğu için de ölür, fazla sudan kokleri curuyecegi icin de ölür, yani iki kere ölürler. Birinin periyodik gelip sulamasi lazim.


  • robokot  (25.07.18 01:54:25) 
Zifiri karanlıkta durmasinlar, direkt güneş ışığı almayan bi alanda durmaları iyi olur. Köklerin sürekli su icinde olmalari da hava almasini engelleyecegi icin çürümesine neden olur. Leğen iyidir. Hic yerlerini degistirmeden birinin gelip sulamasi en iyisidir.


  • beetlejuice  (25.07.18 05:10:40) 
böyle durumlarda (apartman için) kapı önüne bırakıyoruz. konu komşu görevli gelip suluyor.


  • perloneth  (25.07.18 07:17:36) 
Sulayacak kimse yok, fazla da bitki var, monstera, areka, hindistan cevizi gibi leğene girmeyecek büyük şeyler de var, aslında bende leğen yok o kadar, duş dışında koyacak yer de olmadığı için oraya koymuştum, banyo da hiç ışık almıyor. Koyduğum su çok az zaten, önerilere teşekkürler şimdi bir bakacağım başka ne yapılabilir. Yani zaten ya kuruyup ölecekler ya da çürüyecekler. Çürür mü acaba riskini aldım ben.


  • mirafiori  (25.07.18 09:41:45 ~ 09:45:23) 
damlama sistemi yapın. ama 5 hafta çok uzun bir süre damlamada yeterli gelmeyebilir.
www.youtube.com

  • dekolteli kefen  (25.07.18 09:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.