[]

bakayayken çürük raporu

askerlik şubesine gidip beni muayene için sevk edin mi diyorum?




 
evet oyle dersin ama onlar muhtemelen seni normal askere aliyorlarmis gibi islemlerini baslatirlar. ilk asamada muayene var zaten. o muayenede curuk alirsan alirsin zaten alamazsan askere alim sureci normal bir sekilde devam eder. ha baktin curuk vermiyolar, gitmeyi kesersin bakayaligin devam eder.


  • robokot  (24.07.18 23:59:30) 
Hocam hastalığın neyse ilgili askere alma sağlık yönetmeliği maddesini bul. Uyuyor ise zaten muaf ederler. Uymuyosa yaylalar yaylalar.


  • valentinov  (25.07.18 00:00:33) 
@valentinov uyuyormuş. bir kişi aynı sebepten muafiyet almış. madde biraz muallak. bu durum ise çok nadir görülen bir durum.

@robokot benden habersiz nasıl işlem başlatıyorlar? askere alım işlemi başlarsa ve gitmezsem bakaya değil asker kaçağı olurum.
  • kamile necaset  (25.07.18 00:09:05 ~ 00:09:41) 
Hastalık ne


  • valentinov  (25.07.18 00:11:06) 
@nrmnm elverişlidir yazısı alıp bakaya mı kalıyorum yine yoksa ne zaman askere gideceğim filan mı belirleniyor?


  • kamile necaset  (25.07.18 00:15:44 ~ 00:16:16) 
Ben gittim muafiyet için, gayet rahat önce yerel şubeye gidiyorsun, böyle böyle anlatıyorsun ben muafiyet için geldim diye, onlar seni askeri hastaneye sevk ediyor, sen de orada hastalığına göre artık ne kadarsa gidiyorsun. Ben 4-5 defa gitmiştim 1.5 ay içerisinde.


  • noluyo yaa  (25.07.18 00:17:03) 
yok asker kacagi olmazsin. senden habersiz olmaz haberli olur.

soyle diyeyim:

bugune kadar hic muayeneye girmediysen sen bakaya degil yoklama kacagisin (yeni lse mezunu olmadigini varsayiyorum). cunku yoklamani yaptirmamissin.

yok gecmiste yoklamani yaptirmissin ama askere gidecegin donemde subeye gitmediysen sülüs almak icin o zaman bakayasin.

aslinda yasal olarak "asker kacagi" diye bir sey yok, yoklama sonrasi "asker edilmis" oluyorsun zaten, bundan sonra hep bakayasin. askere gittin birliginden kactin, o zaman firari olursun. asker kacagi diye bir sey yok aslinda.

dedigim gibi git muayeneye gir (bu durumuna gore aylar surebilir), sonundaki belgen curuk cikmazsa subeye bir daha gitmezsen su anki durumu degismez, bakayaliga devam olur.
  • robokot  (25.07.18 00:22:47 ~ 00:23:25) 
@noluyo ya peki elverişlidir diye çıkarsa rapor ne oluyor? bakaya mı kalıyorum yoksa aralıkta askersin koçum mu diyorlar?


  • kamile necaset  (25.07.18 00:22:52) 
@robokot yok üni mezuniyet sonrası gittim, muayene oldum, tecil aldım, sonra tecil bitti şubeye bir daha gitmedim

muayene sırasında sordu hatta oradaki pratisyen seni yollayalım mı hastaneye diye rapor için. dedim ben baktım bana uymuyor. halbuki uyuyormuş.

eğer öyleyse yarın şubeye gidiyorum.
  • kamile necaset  (25.07.18 00:25:01) 
Adım adım yazıyorum süreci.

İlk önce şubeye gidiyorsun, askerlik işlemlerini başlatıyorsun. Bakaya kaldığın için bir savunma yazısı yazmanı istiyorlar.

İşlemlerin sen normal askere gidecekmiş gibi yapılır, yani diğer herkes gibi. Başvuru esnasında rahatsızlığım var hastaneye sevkimi istiyorum diyorsun, sana 2 form doldurtuyorlar, seni uygun gördükleri bir devlet hastanesine sevk ediyorlar.

Bu aşamada artık, şube ilgili celp dönemi için başvurunu almı ve bakayanı kaldırmıştır. Yani askerlik işlemlerin başlamıştır. Başvurduğun dönem hangi celp döneminin başvuruları alınıyor ise o celp döneme tabisindir. Mesela şu an başvursan 2018 Kasım Celbine tabi olursun. (Kasım celbi için son başvuru tarihi 31 Ağustos'tur.)
Seni sevk ettikleri hastanede ilgili bölüm ya da bölümlere rahatsızlığını belirtiyorsun ve muayene işlemlerin yapılıyor. Askerliğe elverişsiz ya da erteleme gerektiren bir durum tespit ederse seni sağlık kuruluna yönlendirir. Kurul durumunu inceler, sonucu şubeye bildirir.
Bu aşamada askerliğe elverişsiz raporu alırsan, askerlikle bir işin kalmaz. Erteleme verirlerse, 1 sene sonra tekrar muayene ve kurul aşamalarını tekrar edersin duruma göre 1 sene daha erteleme ya da muaf verebilirler.
Eğer kuruldan askerliğe elverişlidir sonucu çıkarsa, 15-20 Ekim'de askerlik yapacağın yer açıklanır, Kasım'ın ilk haftası da birliğine katılırsın.
Muayeneden askerliğe elverişlidir kararı çıkarsa ve sen birliğine katılmaz isen tekrar bakaya olursun. (Asker kaçağı değil, asker kaçağı birliğinde askerlik görevini ifa ederken mazeretsiz izinsiz birliği terk eden kişilere denir. Bakaya ve asker kaçağı farklı şeylerdir.) İkinci defa bakaya olduğun için de bağlı olduğun askerlik şubesi seni c. savcılığına sevk eder, hakkında idari işlem başlatılır. Tekrar savunma verirsin, sonucunda da para cezası alırsın.
  • battal gemalmaz  (25.07.18 01:04:08) 
Yukarıdakilere ilave olarak ,velev li gittin askere,ilk kayıt aşamasında rahatsızlığını bildirip,askerken de yeniden muayeneye gidebilirsin.Vakti zamanında 5,5ay askerlik yapmak için tecilimi bozmuş,ancak rahatsızlığımın karara bağlanıp askere alınmam 6 ay sürmüştü.Askerde de yeniden hastaneye aevk edilip 15 gün içinde muaf edilmiştim.


  • arenas  (25.07.18 09:47:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.