[]

ayak tırnağı

buzbolabının kapısını açarken ayağıma çarptı. tırnağın kalktı. yarısı böyle 90 derece dik oldu. sonra düzelttim. bu halde. napayım? yapmam gereken bir şey var mı? biraz sızlıyor. şu üst taraftaki farklı renkte olan bölüm kalkmıştı.




 
daha fazla acımaması için normal bantla ya da yara bandıyla sıkıca bantla. 3-4 güne kaynar, sızı kalmaz.


  • caletti  (24.07.18 22:38:52) 
aslında pek acı yok. dirseğini masaya vurunca bile daha çok acıyor. psikolojik olarak çok korkunç. 15 dk yerde kıvrandım vurunca. ama acıdan ziyade psikolojik olarak çöktüm askdadaş :D böyle 90 derece olmuştu onu düzeltmem gerekti.

şu an tekrar kaldırıp bakmamak için zor tutuyorum kendimi.

sağlık açısından bir şey yapmam gerekir mi? tentürdiyot falan süreyim mi?
  • black mamba  (24.07.18 22:50:40) 
bakmadım ama sen o tırnağı bir doktora göster.
sonra yamuk falan çıkar üzülürsün.

  • herhaltibiliyoring  (24.07.18 23:35:17 ~ 25.07.18 00:22:38) 
Sabunlu suyla yıkayıp varsa tentürdiyot sürün. Bantlamayın açık dursun yüksek ihtimalle düşer tırnak ya da çekilmesi gerekebilir geçmiş olsun :(


  • pastörizesüt  (24.07.18 23:36:52) 
korkuttunuz beni :( o yukardaki beyaz kısım kalkmıştı geri yatırdım. acı falan yok hiç. çok hafif bi sızı var ki kolunuzu masaya çarpsanız daha çok açır. sıkıntılı bir durum mu . yine de? yakar diye tentürdiyot falan sürmedim. gerekir mi cidden?

@herhaltı yamuk çıkması nasıl oluyor?

@pastörize sabunlu su mahveder ya :/
  • black mamba  (24.07.18 23:41:52) 
Sabunlu su canını bile acıtmaz :D normal yıka işte mikrop kapmasın doku bütünlüğü bozulmuş


  • pastörizesüt  (24.07.18 23:45:56) 
Benimde tırnağımın tam ortasından yarısı kırılmıştı. Korkudan bantlayıp 1 ay dokunmadım. Bantı çıkardığımda alttan yeni tırnak çıkmıştı. Sende de aynısı olur.


  • Depik  (25.07.18 00:30:01) 
Çok gecmis olsum, benzer sey benim de basima gelmisti. Evdeyken yalin ayakla gezerken kapi esigine takilip ters donmustu, simsiyah olmustu alt kisim ise mor olmustu. Ben siyah yerleri makasla gezmistim. Baska tirnak gelmedi ama tirnagim suan eskisi gibi. Endiselenmeyin ama yarin bi doktora gidin derim.


  • noeldayın  (25.07.18 00:35:45) 
@pastörize doku bütünlüğünün bozulması ne demek?

@depik nasıl aynısı mı çıktı? işim gücüm yok evdeyim zaten. dışarı çıkmam gerekirse.

@dayi aynen ters döndü başta :/ gelmedi mi başta tırnak cidden? :(tam anlamadım tırnak gelmeden nasıl eskisi gibi?

şundan korkuyorum. hani tırnak parmak bitimine gelmeden biter ya. devamında çıkmaz. o şekilde çıkmasından korkuyorum. olmaz di mi? :( bir de ne doktoruna gitmem gerek? üşeniyorum da gerçi. gitmeybilirim.
  • black mamba  (25.07.18 01:43:04) 
şu an tırsıyorum. orası tekrar tırnak tutar değil mi? :'( uzar sanırım tırnak da eski haline döner mi?


  • black mamba  (25.07.18 03:55:40) 
Fotoğrafa bakmadım ama benimki de takside yerdeki çıkıntıya çarpıp uzun süre acımıştı, sonra kalktığını, sallandığını gördüm ve korktum. Bana gidip çektirmemi söylediler ama acıyı sevmediğim için gidemedim. Bir süre sonra kendiliğinden düştü. Alttan devamı çıktı. Şu anda anlatırken bile sızlıyor. Geçmiş olsun.

Kalabalık yerlerde, toplu taşımalarda özellikle açık ayakkabı giyerken ayakları korumak gerek. Çoğu yürümeyi bilmiyor, eziyor.
  • everything has changed  (25.07.18 06:46:10) 
@everything tekrar tam bir şekilde mi çıktı tırnağın? tekrar çıkar diye tahmin ediyorum ama o kalkan yeri tırnak tuttu mu yine? bir de doktorluk bir şey var mı? bakım vs. yapmam gerekir mi?


  • black mamba  (25.07.18 15:21:20) 
Bense resme gonul rahatligiyla baktim. Bunda abartilacak bisi yok yahu. Daha berbat seyler de gordum. Kendi tirnagimi ben kestim makasla baya normal tirnagin yarisina kadar, daha devam edemedim. Malum nester olmadigindan. Bir de yarisi kalan tirnagim uzadi. Sanki hic oyle bi olay yasamamisim gibi eskisi gibi.


  • noeldayın  (25.07.18 15:30:19) 
valla kararmadı da şükür. hala resimdeki gibi. kesmek gerekir mi? zaten tırnaklarım kısa. kendi düşene kadar dokunmayım diyorum. çünkü oranın boş kalması acıtabilir ve deri tahriş olabilir tırnak olmazsa. korkum o bölgenin tırnak tutmaması. ve orada yarısında tırnak olması.


  • black mamba  (25.07.18 15:38:03) 
Resmine bakamadığım için seninki aynı mı bilemem ama benim sallanan tırnak düşene kadar alttan çıkıyormuş zaten yenisi. Aynı görünüme geldi. Fakat iki yıl geçmesine rağmen arada sızı hissediyorum. Belki psikolojiktir. Doktora gitmek en iyisi.


  • everything has changed  (25.07.18 18:24:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.