[]

Arkadaşımı Mahkemeye Verdiler

Merhaba Sevgili Wmaracı sakinleri, uzun süredir forumun bir üyesiyim. Hep böyle başlıklar okuyup başımıza gelmez sanırdık ama arkadaşımın başına talihsiz bir olay geldi.

Kendisi Knight oyuncusuymuş iki yıl kadar önce hesabını çaldırmış. Çaldırınca da oynamayı bırakmış. Fakat oynamayı bıraktıktan iki yıl sonra hesabını çalanlar başka bir oyuncunun karakterini ele geçirmişler. Haliyle oyuncu da arkadaşımı mahkemeye vermiş.

Arkadaşım hakkında soruşturma başlatılmış. Soruşturma raporunda yazan ip adreslerinden hiçbiri arkadaşıma ait değil. Telefon numarası ona ait ama sms onayı falan gelmediğini bir şey onaylamadığını söylüyor. Oyunu oynamak için telefon numarası isteniyordu zaten. Karakter transferi için de sms onayı falan istenmiyordu ki yani iki yıl önce böyleydi en azından ben oyunu bile hatırlamıyorum ne sms onayı diyor.

Arkadaşımın soruşturma raporunda yazdığı gibi wagabondsoner6135 biçiminde bir mail adresi var ama gmail uzantılı. Aynı mail adını geçici mail sitesinden açtıkları bir uzantıyla kullanmışlar wagabondsoner6135@20.mail.edu.eu

Avukata gitmiş ama bilişimden anlayan bir avukat bulamadığı için top çevirip durmuşlar. Yarın Bilişim Suçları şube müdürlüğüne mi gideyim? diye soruyor.

Kendisi webmaster falan değil; bu işlerle de çok içli dışlı değil. O yüzden bana sordu. Bende belki forumdan bir bilen vardır diye adres bilgilerini kapatarak soruşturma raporunu burada paylaşmak için ondan izin aldım.

 
gitsin tabi. ip'lerden sehir, ilce ve mahalle tespiti yapilabilinir. arkadasinin yasamadigi yer oldugu anlasilinca dava duser muhtemelen


  • crucio  (24.07.18 22:34:51) 
ya bi şey çıkmaz o meseleden. karşı taraf resmen işsiz güçsüzün tekiymiş. gidin hakime durumu anlatın. olayla bir alakam yok, bilirkişi isterse bilgisayarımı inceleyebilir filan deyin. bi halt çıkmaz.


  • retiredcolonel  (24.07.18 23:07:50) 
açılın bilirkişi geldi :)

62'li ip'nin yurtdışı kaynaklı olduğu belirlenmiş, muhtemelen aynı tarihteki 6135 ile biten numaraya gelen sms'ler sorgulanır, sms kaydı bulunmazsa sorun kalmaz. sms varsa ilişkilendirilebilir. yalnız, ilk sayfada telefon 279 ike 2. sayfada 297 :)
  • altinci nesil caylak  (25.07.18 08:23:01) 
hiçbir şey olmaz merak etme. bilişim suçları böyle şeylerle pek ilgilenmiyor. anlatsan da anlamıyorlar zaten.


  • tragedystreets  (25.07.18 11:51:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.