[]

yurt dışına taşınmadan yapılacak işler

haftaya temelli amerikaya yerleşiyoruz. daha önce gidenler taşınanlar ne önerirsiniz ? gelmeden mutlaka şunları halledin ya da şu belgeleri getirin şu resmi işleri halledin gibi

anneme tam vekalet vermek geldi aklıma bir tek


 
aşağıda benzer bir soruyu ben de sordum. adres değişikliğinizi nüfus müdürlüğüne bildirmeniz gerekiyor yoksa GSS prim borçları birikiyormuş SGK yurtdışına gittiğinizi bilmediği için. Bunun dışında gerekli bir şey var mı ben de merak ettim ve sordum. Bilgilenirsem söylerim


  • gerillafilmyapimi  (24.07.18 19:20:00) 
Butun kredi kartlarinizi, telefon, elektrik gibi seyleri kapatip, mutlaka "borcu yoktur" kagidi alin.

Vekalet mutlaka verin, her sey icin vekalet mumkun olmuyor ama kendinize gore akliniza gelen her seyi yazdirabilirsiniz.

E-devlet girisinizi yurtdisina actirin. Banka islemleri yaptiracaksaniz yurtdisindan baglanma konusunu onlarla da gorusun.

E-nabiz diye bir sey var, onda da yapmaniz gereken bir sey var mi diye bakin, yurtdisindan girisi actirmak gerekebilir.

Acik telefon hattiniz kalacaksa, konusursaniz sadece vergilerini odeyerek hatti acik tutabiliyorsunuz.

Aklima gelenler simdilik bunlar.
  • evrim halkasi  (24.07.18 19:32:45) 
ABDyi pek bilmiyorum belki dediklerim geçerli değildir ama varsa aşı kartı filan yanınıza alın, bir de diş sorununuz varsa gitmeden halledin bence.
resmi iş için ben buradayken gitmiyorum hep e-devletten yapıyorum. kira geliri bildiriyorsanız emlak vergisi ödüyorsanız vs. bunların netten yapılması için yolunu öğrenin yapın. kimseye vekalet vermeseniz daha iyi.
adres değişikliğini gidince de bildirebiliyorsunuz. gidince gitiğiniz yerdeki konsolusluk size dosya açıyor, bildirim yapınca. olur ya tekrar bi seçim olur, dövizli askerlik olur, bebeğiniz olur kimlik çıkartırsınız, kaybedersiniz vs. konsoluklukta bir şekilde işiniz hep olacak zaten.
bir de belki gitmeden Türk makamlarının istediği türde vesikalık çektirebilirsiniz. belki ABD standartları farklı/pahalı olur.
  • niye ama  (24.07.18 19:33:35) 
e devleti yurt dışına açtırmak ne oluyor ? amerikadan e devlete giremiyor muyum ?


  • oscar  (24.07.18 19:37:34) 
eşifre diye bişey var. yetkisi daha yüksek. üstteki arkadaş ondan bahsetmiş olabilir.

kredi kartı vs götürecekseniz yurtdışına açık olduğundan emin olun.

online bankacılık için yurtdışından giriş yapmayı aktive edin. bazen default kapalı oluyor.
bi de 3d alışveriş kullanıyorsanız bankalar yabancı numaraya göndermiyor. türk hattı olacak illa diyebiliyor. o yüzden türk hattını aktif tutmak faydalı
  • sttc  (24.07.18 20:06:45) 
Doktor, hastane işlerinizi ve özellikle dişleri mutlaka halledin. En az bir sene doktora ihtiyacınız olmayacakmış gbi hazırlanın. “Lazım olursa” diye antibiyotik yazdırıp götürün. Orada doktor yazsa bile sigortalıyken en az 50 dokarı antibiyotiğe gömmek zorunda kalabilirsiniz.


  • aychovsky  (24.07.18 20:14:59 ~ 22:06:33) 
Ben giderken e-devleti yurtdışından girişe açtırmak gerekiyordu. Şu an değişmiş olabilir, PTT'ye sorun.


  • evrim halkasi  (24.07.18 20:40:00) 
tr hattina mobil imza tanimlattir. e-devlet'te bazi islemler icin mobil imza gerekiyor. bircok isinizi, mesela ikametgah degistirme, konsolosluga gitmeden, tr'ye gelmeden halledebilirsiniz boylelikle.


  • crucio  (24.07.18 20:43:53) 
bazi bankalarin 3d'si yurtdisi hatlar ile de calisiyor ama bazilari ulke kodunu olunca sacmaliyor. mesela ben teb'den yurtdisi numarama sifre alabiliyorum ama ing gonderemiyor. mutlaka bi tr hatti olmasi iyi olur bence. ben faturali hattimi on odemeliye cevirttim. tr'ye gidecegim zaman internet paketi aliyorum sadece. onun disinda bir masrafi olmuyor. bankalardan sms gelecek olursa da burada arada takip edebiliyorum.


  • crucio  (24.07.18 20:46:53) 
bnaka sms şu şekilde halledeğim, o hattı takacağım kullanacağım zaman ? böyle sorun çıkmas değil mi ?


  • oscar  (24.07.18 21:24:44) 
Amerika’dan e-devlet’e internet bankacılığı üzerinden giriş yapıyorum, sorun olmuyor Türkiye’de açık banka hesabınız kalacaksa.


  • aychovsky  (24.07.18 22:08:29) 
evdeki modeminizi tv+ kutusu gibi şeyleri iade etmeyi unutmayın. bize kimse iade edeceksiniz demedi ben de öyle olunca pek sallamadım o telaşta, şimdi neredeyse 1000 tl fatura çıkarmışlar :/


  • the end of time  (25.07.18 14:20:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.