[]

Hekim iğne tedavisini dayatabilir mi?

Ani gelişen migren atağı veya sinüzit sebebiyle gözlenen halsizlik, başağrısı gibi bir durumdan bahsediyoruz. Doktor ise migreni duyar duymaz iğne diyor, hap bile vermeyi reddediyor. Ben böyle durumlarda karanlık bir ortamda uyuyup istirahat etmek istediğimi, vucuduma kimyasal sokmadan önce doğal yolları tüketmek istediğimi söylüyorum. Rapor istiyorum. Şiddetle hayır diyor, ve hasta tedaviyi reddetmektedir diye not tutuyor.

Böyle bir şey olabilir mi?


 
E tedaviyi reddetmissin? Ben ilac kullanmak istemiyorum diye rapor mu alinir? Doktor tedavi etmek icin var rapor vermek icin degil


  • ghilleinthemist  (24.07.18 19:03:47) 
Doktor sana kabul et ya da etme bir çözüm sunmuş. Kabul etmediysen bu tedaviyi reddetmek oluyor.

Ismarlama tedavi malesef yok.
  • bos gezenin bos ustasi  (24.07.18 19:15:40) 
ahahahahahaha doktor tedavi önermiş, sen hayır istemiyorum rapor ver demişsin. yani tedaviyi reddetmişsin. doktor nereden bilsin senin uydurmadığını. her migrenim var diyene rapor yazılsa ülkede hayat durur.
böyle bir şey olabilir.

  • neverlose  (24.07.18 19:33:46) 
sen doktordan calisamayacagina dair rapor istiyorsun. o da calisabilirsin derdinin is hayatini aksatmayacak bir cozumu var diyor.

utopik bir dunya'da haklisin ama icinde bulundugun duzende bu isin yolu metodu ve dahi oluru bu.
  • robokot  (24.07.18 19:34:59 ~ 19:35:33) 
Igneler anksiyetimi arttiriyor, halsizlik yapiyor de. Sorumlulugu alacak o zaman. Hijyen


  • imelih  (24.07.18 20:45:07) 
@imelih,

asla iğne yaptırmadığımı söyledim zaten, iğne ile ilgili geçmişte kötü bir anı'm olduğunu
özellikle belirterek hap istedim

fakat hap vermeyi reddetti.

sorduğum soru şu :

- hasta doktorun her dediğini yapmak zorunda mıdır yoksa
doktor hastanın tercihlerine saygı göstererek bir tedavi planı bulmak zorunda mıdır?

somut olayda alternatif tedaviler mevcut, hap, istirahat vb.
ben bir hasta olarak vucuduma kimyasal sokmayı bir son tercih olarak uyguluyorum.
o halde doktor buna saygı göstermek zorunda değil mi?
  • kuşekağıt34  (24.07.18 22:33:01 ~ 22:35:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.