[]

Bir bedelli yapayım mı sorusu daha

Merhaba,

ben de sorayım dedim kendi şartlarım doğrultusunda

bedelli çıkar mı, çıkarsa bana vurur mu derken şu anki durum pek iyi görünmedi bana, 21 gün falan...

- yurt dışındayım, part time işte çalışıyorum 8 aydır , full time kendi işime bakıyorum ama girebilicem mi ya da başka iş olur mu belli değil geleceğim karanlık. Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum ama yakın zamanda
- 15bin liram yok, başka kredi borçlarım vardı onları yeni bitiriyorum tekrar bir borç istemiyorum zaten faizler yükseldi
- 21 gün gitmek istemiyorum, askere gitmeyi zaten hiç istemiyordum 3 haftalığına da olsa. Ayrıca bu 3 haftalık süreç, öncesi ve sonrası da burada part time da olsa çalışamam demek o da yaklaşık 4000 lira gelir kaybı + evde olmadığım halde kira ödemek demek
- dövizle askerlik yaparım diyordum 3 yıl çalışıp ama bir kesinliği yok. bir de onu da 2000 euro yapıyorlarmış. Full time işe girebilirsem sorun olmaz, ki daha en az 2,5 sene çalışmam lazım onu yapabilmek için.

yaş 26. ne diyorsunuz bu şartlara?

Teşekkürler

Edit: eklemeyi unuttum, çalışma izni gibi bir sıkıntım yok çift vatandaşım. Ve okul için tecil yaptırmak yerine beni yurt dışı işçi statüsünde gösterdiler. Durum belgesinde 38 yaşına kadar Türkiye'de 6 aydan uzun süre kalmadıkça problem olmayacağı yazıyor.

 
yapma


  • elorelia  (24.07.18 16:40:19) 
TC vatandasligi lazim mi? Cift vatandas niye askere gider yav


  • robokot  (24.07.18 16:40:49 ~ 16:41:14) 
çalışma izni sorunun yoksa oradaki geleceğini niye karanlık görüyorsun, ne iş olsa yap yine askere gitme yine buraya gelme.


  • Bruce  (24.07.18 16:42:00) 
sen niye dert edindin ki hocam? 38 yasina kadar kimse dokunmaz zaten sana, sonrasinda da diger pasaportunla kapida turist vizesi alip girersin.


  • brkylmz  (24.07.18 16:44:57) 
@robokot tc vatandaşlığı şu an lazım değil gibi ama ileride bir gün dönebilirim de.

@brkylmz o olayı bilmiyorum, ben her giriş yaparken tc kimliğimi soruyorlar onu da gösterip geçiyorum. niye dert edindim, insan bir yandan çıkar aradan kurtul bir yandan da daha iyi yolu seç diyor. dövizle askerlik daha iyi, kolay görünüyor ama onun garantisi yok. öte yandan da bedelli sürekli olan bir şey değil, yarın ne ülkede ne olacağı belli değil. 3 4 sene sonra önceki bedelli 21 gün çok azdı artık bedelli + 3 ayda sabitliyoruz da diyebilirler.
  • senolll  (24.07.18 16:56:23) 
Bencede bu bilgiler ışığında bedelli yapma kd olarak yapacağını var sayiyorum


  • all girls dream  (24.07.18 17:55:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.