[]

Miras yüzünden davalı olmak? Bilirkişinin güvenilirliği?

Merhaba duyuru,

Eve bir mahkeme kağıdı geldi. Kağıtta miras kalan bir arsanın sahiplerinin paylaşamaması sonucunda satılması ve parasal olarak ortaklara akraba derecesine göre dağıtılması için dava açıldığı yazıyor. Yani davalıyız. Paydaşlardan biri açmış bu davayı. İşin ilginci sürpriz bir haber olmasına rağmen galiba paydaşlardan en büyük oranlardan biri bize ait.

Bir bilirkişi raporu iliştirilmiş, epey yuvarlak bir sayı verilip arsanın ederi şudur denmiş.

Şimdi arkadaşlar; ben de, ailem de bu konuda epey bir cahiliz.

Soru 1: Ne yapacağız şimdi? Dava açanı tanımıyoruz, iletişim bilgisi yok, akraba mı fırsatçı mı haberimiz yok. Birkaç akrabayla iletişime geçtik aynen onların da bizim gibi bir bilgisi yok. Bu arsanın yeri de uzak. Öyle 3-5 kere gidemeyiz de.

Soru 2: Bilirkişi denilen görevliye güvenmeli miyiz? Yani verdiği raporda sayı kesin doğrudur diye eyvallah diyebilir miyiz? Demeyeceksek ne yapalım? Avukat mı tutalım, biz de mi bir bilirkişi tutalım? İki hafta içinde itiraz etmezsek, itiraz hakkımızı kaybedeceğimiz yazıyor.

Soru 3: Biz hiçbir şey yapamadık, öyle kaldı diyelim. Satıldıktan sonra doğrudan bize mi yatırılacak para? Katakulli çevirebilir mi bu davacı?

Soru 4: Tutup kendisine satabilir mi davacı bu arsayı? Yani bilirkişiye bir fiyat biçtirip kendi kendine alabilir mi? Arsanın imar izni var ve çok merkezi bir yerde.

 
  • ebabil curnatasi  (24.07.18 13:03:11) 
soru 1: ancak paydaşlardan yani mirasçılardan biri dava açabilir. yapacağınız birşey yok bu dava siz gitseniz de gitemeseniz de genelde satış yapılıp mirasçılara paylaştırılmasıyla sonuçlanır.
soru 2: güvenmek zorunda değilsin. genelde biraz düşük değer biçiliyor. çok düşük olduğunu düşünüyorsan itiraz edebilirsin.
soru 3: satıldıktan sonra harclar vergiler düşülüp ziraat bankasında adınıza yatırılıyor.
soru 4: kendisine satamaz ama açık arttırmaya girip alabilir. ama mirasçıların önceliği falan yok, herkes eşit.

avukat değilim, biz bunları öğrenene kadar canımız çıkmıştı.
  • herhaltibiliyoring  (24.07.18 13:21:47 ~ 13:22:50) 
Onbinlerce liralik bir davaniz var. Uzun surmesi de muhtemel. Hak kaybı yaşamayın. Ucreti mukabilinde bir avukatla görüşün. En doğru yolu gösterecek ve aklınızdaki tüm soruları cevaplayacaktir.


  • sansli pipi  (24.07.18 13:46:08) 
Masraf etmeyin diyenlere inanip riske girmeyin. Burada sallamak serbest ama herhangi bir sikinti olmasi durumunda kimse sorumluluk almaz. Bulundugunuz ilde es dost vasitasiyla rahatlikla guvenilir bir avukat bulabilirsiniz.


  • sansli pipi  (24.07.18 14:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.